IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche разкри външния вид на 911 за офроуд

Премиерата на версията Dakar е насрочена за 17 ноември

Германският производител Porsche публикува поредица от снимки от тестове на предназначеното за офроуд 911 Dakar и обяви датата на премиерата на спортния автомобил.


Porsche 911 Dakar


Купето ще бъде напълно разсекретено на 17 ноември като част от автомобилното изложение в Лос Анджелис. Автомобилът ще получи увеличен просвет, специфични настройки на ABS и гуми с по-агресивен шарка на протектора. Тестовете на 911 Dakar са проведени във Франция, близо до Арктическия кръг, както и в пустините на Дубай и Мароко.

Всъщност, в историята има няколко подобни автомобила - Singer ACS, MP Gemballa Marsien и 911 Carrera 4 от delta4x4, но те не са дело на Porsche. Самата компания също разработва офроуд-модели, като вече показа екстремния 911 Carrera 4S High Altitude Project за покоряване на вулкана Охос дел Салдадо, а сега показва и как ще изглежда 911 Dakar coupe, вдъхновено от колите, създадени за участие в рали „Париж-Дакар“ през 1984 г.


Още снимки на бъдещата офроуд-версия на 911 - вижте в галерията:


От Porsche не разкриват подробности за модела, като уточняват, че задвижването на всички колела с две врати е тествано в различни климатични зони и на различни повърхности. Най-сериозното изпитание за колата са били състезанията по 50-метрови дюни в Дубай и Мароко при температури над 45 градуса по Целзий.

Вече е известно, че спортният автомобил ще получи увеличен пътен просвет, както и променен алгоритъм на системата за задвижването на всички колела ще бъде променен. Колата е оборудвана и с ABS, преконфигуриран за движение по чакълест път, както и с гуми с по-агресивен шарка на протектора.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    thesameman ( преди 1 година )
    #1 - явно изобщо не познаваш историята на Порше, 911 не за първи път участва в подобни състезания. Отделно в това състезание, Кайен просто би участвал, но в друг клас.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    супер яко. дано го пуснат серийно на пазара. ше си зема 2.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ken ( преди 1 година )
    "задвижването на всички колела с две врати е тествано" - това не го разбрах.
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Хахаха ( преди 1 година )
    Това някакъв майтап ли е? Да беше тунингован и подсилен Кайен или Макан разбирам. Но 911 по черни пътища е просто смешно. Няма логика. Това ми напомня за разни образи в Ютуюб които правят офроуд Ламборгини Хуракан или или офроуд Мазда МХ5. Абе всякакви глупости само да събират гледания.