IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 Carrera T дебютира със седем предавки, без задна седалка

Клиентите могат да избират между две скоростни кутии, както и пакет за сваляне на теглото

Германският производител Porsche представи новото 911 Carrera T, което получава допълнителна производителност спрямо базовия модел. То е е насочено към клиенти, търсещи нещо приятно за шофиране, но не се нуждаят от най-бързата версия в гамата на 911. Продажбите на спортното купе стартират през пролетта, като цените започват от 120 000 евро.


Porsche 911 Carrera T


В Porsche позиционират този модел между стандартното 911 Carrera и по-мощното Carrera S. Мощността идва от 3,0-литров „боксер“ с 6 цилиндъра и две турбини, който развива 379 к.с. и 449 Нм. Стандартната трансмисия е 7-степенна ръчна скоростна кутия, а като опция се предлага 8-степенна PDK с двоен съединител.

Тази версия е оборудвана и с механичен диференциал с ограничено приплъзване с технология Porsche Torque Vectoring, който е стандартен за Carrera S, но не се предлага за базовия модел. Със 7-степенна механична скоростна кутия купето ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили в час) за 4,3 секунди, а с PDK – за 3,8 секунди. Независимо от трансмисията, колата развива максимална скорост от 291 км/ч.


Porsche 911 Carrera T


Porsche 911 Carrera T се предлага със спортно окачване PASM, което намалява клирънса с 10 мм. Пакетът Sport Chrono и спортният ауспух също са в списъка със стандартно оборудване, докато завиването на задния мост е опция.

За да спестят тегло, инженерите на Porsche са инсталирали по-малко звукоизолация, по-тънко стъкло и по-малък акумулатор. Този модел също се предлага стандартно с премахната задна седалка, която може да се слага обратно.


Porsche 911 Carrera T


911 Carrera T получава декоративна част Agate Grey върху капаците на огледалата и значките за обозначение на модела. Ауспухът е с черни накрайници. Автомобилът е с джанти Carrera S в титаново сиво, които са 20-цолови отпред и 21-цолови отзад. В салона има волан GT Sport и регулируеми в четири посоки седалки Sport Plus. Елементи в тъмно сиво, матово черно и лъскави черни акценти украсяват купето.

Опционалният интериорен пакет Carrera T позволява на клиентите да изберат акценти в цветове Slate Grey или Lizard Green за предпазните колани, ивиците на седалките, шевовете, логото на 911 на облегалките за глава и постелките. Клиентът може да добави кожена тапицерия към вратите, централната конзола и таблото. Отделно се предлагат пълни седалки тип „кофа” и адаптивни спортни седалки Plus, които се регулират в 18 посоки.


Още снимки на новото Porsche 911 Carrera T - вижте в галерията:

Снимки: Porsche

0 от 500