IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианци представиха кросоувър с 4 вдигащи се врати

Първият модел на Aehra впечатлява с агресивен дизайн (ВИДЕО)

Базираната в Милано и създадена през тази година компания Aehra разкри дизайна на първия си модел, който представя като „ултрапремиален електрически кросоувър с несравнима елегантна футуристична визия“.

 

AEHRA-SUV-10.jpg

 

Като се изключи хиперболата, този SUV разполага с агресивна предна част с тънки LED фарове, разположени извън канал, който насочва въздуха над капака и нагоре по предното стъкло. По-ниско има отвори, които са подчертани от светещи ленти, за да придадат на кросоувъра „уникален визуален подпис“ през нощта.

Агресивната предна част отстъпва място на елегантен профил с къси предни надвеси, аеродинамични калници и опростена каросерия. Моделът обаче е по-забележителен с отварящите се нагоре врати тип „крила на чайка“, които осигуряват оптимално лесно влизане и излизане. Такива врати не са новост за съвременните кросоувъри, използват си при Tesla Model X, например. При Aehra обаче за първи път са четири.

 

AEHRA-SUV-15-scaled.jpg

 

Нестандартното решение е дело на двама бивши стилисти на Lamborghini - Филипо Перини и Алесандро Сера, които отговарят за дизайна на моделите на новата марка. Друг забележителен акцент са скрито монтирани дръжки на вратите. Задната част е сравнително опростена, като има малко задно крило с интегрирани светлини. От Aehra отбелязат, че дизайнерите са възприели „радикален подход към аеродинамиката, която играе централна роля в дизайна, характеристиките на шофиране и ефективността“.

Допълнителните подробности са ограничени, но компанията информира, че автомобилът разполага с монококова конструкция, технологии от въглеродни влакна и най-съвременни устойчиви материали. Междуосието на модела от 3 метра също обещава „изключително просторна кабина, която без усилие да побира „четирима играчи от Националната баскетболна асоциация в пълен комфорт“.



Компанията не публикува спецификации, но предишни информации предполагат, че моделът ще има „вдъхновяваща“ производителност от батерия с капацитет 120 кВт/ч, която ще осигури пробег от 800 км с едно зареждане.

Цените се очаква да започнат между $160 000 и $180 000, а всъдеходът е планиран да се предлага на различни пазари, включително Северна Америка, Европа, Китай, Обединеното кралство и страните от Персийския залив. Очаква се да има и седан, който ще бъде представен през февруари 2023 г. И двата модела ще бъдат доставени на клиенти през 2025 г.

 

Още снимки на Aehra - вижте в галерията

 

0 от 500