IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианци показаха кросоувър с четири „крила на чайка“

Първият модел на Aehra ще има пробег ог 800 км и ще струва 160 000 долара

Италианската марка Aehra, създадена през 2022 г., показа няколко изображение на своя първи модел - ултрапремиален електрически кросовер. Засега е известно, че той ще получи батерии, които ще му осигурят пробег от 800 км, а също просторен салон и четири врати, тип „крила на чайка“.


Aehra


Такива врати не са новост са съвременните кросоувъри, като те се използват при Tesla Model X, например. При модела на Aehra обаче те за първи път са четири на брой. Нестандартното решение е дело на двама бивши стилисти на Lamborghini - Филипо Перини и Алесандро Сера, които отговарят за дизайна на моделите на новата марка.

Според създателите на кросоувъра, просторният интериор трябва да побере „четирима играчи от Националната баскетболна асоциация плюс един възрастен на задната седалка“.


Aehra


Aehra ще получи батерия с капацитет 120 кВт/ч, което ще позволи изминаването на 800 км с едно зареждане. За това помага и лекият монокок, направен от въглеродни нишки. Същата конструкция ще получи и вторият модел на марката – седан, който трябва да излезе на пазара през 2025 г.

Премиерата на кросоувъра е насрочена за октомври тази година, а на седана - за февруари 2023 г. Третият модел ще бъде спортна кола с 2+2 места, а Aehra планира на първо време да продава колите си в САЩ, Европа и Великобритания. Цените им ще стартират от 160 000 долара, като на по-късен етап автомобилите ще стъпят и на пазарите в Близкия изток и Китай.


Aehra


0 от 500