IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианци представиха суперкола с V10 и "аватар"

Клиентите на топ-версията на купето ще могат сами да му измислят име

Базираната в Торино фирма Frangivento на бизнесмена Паоло Манчини и дизайнера Джорджио Пироло се прочу преди няколко години благодарение на серия от екстревагантни концептуални модели с общото име Asfane. През 2019 година на основата им беше създаден суперхибридът Asfane Diecidieci с мощност 1010 к.с., а сега компанията представи и втория си модел - Sorpasso.


Frangivento Sorpasso


Създателите на автомобила твърдят, че новото купе е опит да се преосмисли същността на италианските спортни коли от гледна точка на дизайна на еволюцията, производителността и лукса. При това машината е напълно завършена, като поръчки за нея ще се приемат от юли тази година. Основният пазар е Близкият Изток.

Frangivento Sorpasso ще се предлага в две модификации - Stradale и GTXX. Първата е с по-обтекаема форма в сив цвят Hermes и атмосферен V10 мотор с 610 к.с. (най-вероятно от Lamborghini Huracan), като именно тя е показана сега. Вторият вариант ще бъде представен по-късно, като той ще получи допълнително антикрило, каросерия в цвета и турбо V10 с 850 к.с.


Frangivento Sorpasso


Тежащият 1,3 тона Sorpasso GTXX ще може да се похвали със съотношение маса/мощност от 1,53 кг. на конска сила. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 2,9 секунди (колкото Huracan Evo), до 200 км/ч - 9,3 секунди, а максималната скорост ще достига 345 км/ч.

И за двете версии ще се предлагат програми за персонализацията, като при GTXX клиентите ще избират не само цвета и материалите, но и ще могат да измислят име на автомобила, което ще се поставя вместо двата хикса.


Frangivento Sorpasso


Стандартното оборудване на купето включва информационно-развлекателна система Avatar с гласов асистент. "Изкуственият интелект" е разработен от италианската компания Sistemevo, която твърди, че това е една от най-добрите технологии на света.

Снимки: Frangivento

0 от 500