IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Албанци показаха хиперкола, която ще атакува рекорда за скорост

Arrera Automobili SD + развива 1800 к.с. и е носи името на национален герой

Преди време албанската компания Arrera Automobili и нейният собственик Кедрим Тачи обявиха старт на амбициозен проект за създаване на суперкола. Дори беше представен готов проект за такъв автомобил, който ще носи името Illyrian Pure Sport. Той обаче е временно замразен, за да отстъпи място на нещо още голямо.


Arrera Automobili SD +


От компанията публикува снимки и информация за бъдеща хиперкола, която засега носи името SD +. Нейният дизайн е дело на австриеца Волфганг Кизлер, като се задвижва от 7,0-литров V8 двигател с монтира под ъгъл от 90-градуса бутала. Изходната мощност е 1800 к.с. и 1550 Нм, като тези показатели, заедно с теглото от 1230 кг., карат Тачи да вярва, че колата му ще счупи световния рекорд за скорост.

Каросерията на SD + е изцяло от въглеродни нишки, като особено внимание е обърнато на аеродинамиката. При нейното създаване Таби и екипът му са използвали за основа болидите във Формула 1, при които всеки елемент от екстериора има функция за подобряване на аеродинамичните показатели. Пример за това е емблемата отзад, която помага за бързото изтласкване на горещия въздух от двигателя и за пропускане на студения въздух за маслената помпа.


Arrera Automobili SD +


Името Arrera SD + също има доста интересно обяснение. S означава Скендербег - така се казва най-големият национален герой на Албания, а D всъщност е числото 500 (с римски цифри). Това означава границата от 500 км, като знакът + показва, че тя трябва да бъде премината.

Премиерата на Arrera SD + трябва да се състои през следващата година, а дотогава ще чакаме да видим, дали амбициозните албанци наистина ще успеят да се справят.

Още снимки на албанската хиперкола - вижте в галерията:


Снимки: Arrera Automobili

0 от 500