IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор на Tesla пострада леко след удар от влак

За късмет при инцидента не е възникнал пожар и колата не се е преобърнала

Катастрофа между влак и Tesla Model Y в Санта Клара, Калифорния завърши с унищожаването на автомобила, но за късмет шофьорът е с леки наранявания, съобщи СNBС. Картината на инцидента не е напълно изяснена, но според разкази на очевидци електромобилът е бил на релсите, когато е започнала звуковата и светлинна сигнализация за идващия влак.

 

Screenshot 2022-11-08 083445

 

Водачът, вероятно жена, ако се съди по кадрите, е слязла и е опитала да вдигне бариерите. След това се е върнала в колата, която обаче секунди по-късно е ударена в задната част от влака на Amtrak Capitol Corridor. Други свидетели твърдят, че една от спускащите се бариери е засегнала купето на Tesla и това е стреснало шофьора.

Не се знае дали при инцидента автомобилът е бил на автопилот, но също така се отбелязва, че въпреки не толкова силния удар поради не висока скорост на влака, автомобилът не се е запалил, което е ограничило пораженията и за машината, и за човека. Въздушните възглавници са отворени, задната част на колата е откъсната и има различни части, разпръснати наоколо.

 

Screenshot 2022-11-08 084009

 

В обърканите свидетелски показания има и такива хора, които твърдят, че подобно на други катастрофи на прелези, шофьорът е опитал да вдигне бариерата след спускането, за да не чака влака. Отбелязва се също така, че поради спецификата на електрическите автомобили с липсата на двигател отпред и по-ниския център на тежестта тези машини са по-малко склонни към преобръщане, което и с огромна доза късмет при този случай не е станало.

 

 

0 от 500