IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic с пробег над 400 000 км се продава почти колкото нова

Оцененият на 19 000 долара автомобил е произведен само преди 13 месеца

Добре известно е, че японските автомобили са най-надеждните в индустрията и като цяло могат да изминат стотици хиляди километри без големи проблеми. А както се оказва този пробег се навърта за доста кратък период от време.


Honda Civic


Доказателство е Honda Civic, изложена за продажба в Weeks Motors. Колата е моделна година 2022 година, като за 13 месеца е навъртяла огромния пробег от 400 308 км. Автомобилът се продава от дилър в Тексас, който я оценява ва 18 999 долара, което е с 6000 долара по-евтино от чисто нов Civic, моделна година 2023, в базов вариант.

Средният дневен пробег на този седан е 965 километра, като той е бил каран от медицински куриер, който е доставял всеки ден консумативи от Далас до Хюстън. Колата има пълна сервизна история, която показва, че маслото е сменяно веднъж на всеки 15 000 км, а свещите – два пъти. Първият път това е станало 162 000 км, а вторият – на 326 000 км.

Колкото и да е странно, че колата е изминала 16 674 км през първите три дни след закупуването си като нова. Тогава тя влиза за първи път за обслужване при дилър от Далас. Спирачната течност е сменена на 81 334 км, когато е сменена и охлаждащата течност, и още веднъж – на 326 437 км.


0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Атила ( преди 1 година )
    Това да не е първо априлска шега !!!На тая лъжа и малки деца няма да повярват
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Ставри ( преди 1 година )
    Пак се ос... РА ПЕпкин. Голям *** ще да е!!!!????
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    neuk ( преди 1 година )
    В обявата видях само, че от 1.08 до 15.08 2022 година са и навъртели около 8400 мили. Това наистина е зверско ежедневно шофиране. Явно им плащат на миля пробег.
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    ПРОПОВ ( преди 1 година )
    Относно ежедневния пробег от по 800 км - никой не казва че е карал само един човек. Какво почнахте да се пените.
  • #10
    7 rate up comment 4 rate down comment
    ПРОПОВ ( преди 1 година )
    Поредната измишльотина. 16 хил. км за 3 дни?! Това и презокеански самолет не може да го пропътува. Нито цената, нито пробега са адекватни. Поредната глупост да кликат там балъците и да цъкат на някой центове в сметката.
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Вероятно една нула в повече при попълване на обявата и Петърчо пише статия. При средна скорост от 100 км/ч, тази кола е трябва да се кара всеки ден по над 10 часа. Всеки ден, включително събота и неделя и без нито ден отпуск! 100 км/ч средна скорост означава да се кара основно по магистрала и да се гони поне 140-150 км/ч, защото неизбежно ще трябва да се кара и по-бавно. За 10 часа няма как да не спреш за нещо, така че това е 12 часа работен ден само шофиране. Вземат ни за канарчета.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Роналдо ( преди 1 година )
    Браво *** истрибителя
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "Колкото и да е странно, че колата е изминала 16 674 км през първите три дни след закупуването си като нова."Е, не бе, Петърчо. Не е странно, че колата се е движила денонощно със средна скорост от 232 км/ч. На Мъск роудстъра се движи с по-голяма скорост в Космоса.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Добре известно е, че който робува на марки и държави-производители и също така вярва на легендите на гаражните майстори, нищо не разбира от автомобили и си остава абориген, пък дори и да се казва Петърчо и да се мисли за журналист.
  • #5
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Що за глупост? ( преди 1 година )
    Тоя е баси мазохиста. Направо се убил от каране. Бетер тираджия. Още малко и ще живее в Хондата. От Далас до Хюстън е 400 км по магистрала. Всеки ден в двете посоки си е бая каране. При средна скорост 100км/ч това са 8 часа на ден каране. Направо ще ти бръмне главата. Като слезеш от колата няма да знаеш на кой свят си. Аз на дълго като карам не спра ли да почивам и да се раздвижа на всеки час много се изнервям. Схваща ми се цялото тяло. Тия тираджиите не знам как издържат.