IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari на цената на Dacia? Има такава кола

Fiat Coupe има много любопитна връзка и с BMW

Италианските автомобили са известни със своя стил: Alfa Romeo, Lamborghini, Ferrari, разбира се, и… Fiat. Може да се изненадате, но компанията има спортна кола, която можете да закупите на цената на нова Dacia. Тя има доста интересна история, която е свързана с две от най-известните автомобилни марки.


Fiat Coupe


Става въпрос за Fiat Coupe, която заради дизайна си може да бъде объркана с Ferrari (това не е изненадващо, тъй като производителят на спортни коли е собственост на Fiat). Моделът се произвежда от 1993 до 2000 г., като е проектиран от Крис Бенгъл. Същият този човек създаде дизайна на BMW от началото на века. Именно неговото предложение е избрано от ръководството на Fiat, като е предпочетено пред варианта на Pininfarina.

Подобно на някои други дизайни на Бенгъл, и Fiat Coupe изглежда малко... нетрадиционно. Но пък има някакъв чар, с който много съвременни автомобили не могат да се похвалят. Основната характеристика на автомобила е неговият преден капак с интегрирани фарове. Подобно решение не се среща чак толкова често, но пък е избрано за появилото се малко по-късно Ferrari 458.


Fiat Coupe


Колата е необикновена и по отношение на характеристиките – оборудвано е с двигатели с мощност от 130 до 220 к.с. Тоест, ускорението до 100 км/ч, в зависимост от двигателя, е от 9,3 до 6,5 секунди. Ferrari 456 от същите години на производство, например, ускорява до 100 км/ч за 5,2 секунди - с 1,3 секунди по-бързо от купето на Fiat.

Най-любопитна обаче е цената на автомобила в момента, която варира сериозно. В САЩ, например, Fiat Coupe с 2,0-литров турбомотор с 5 цилиндъра, развиващ 220 к.с., се продава за 18 000 долара. Колата е перфектно състояние и има пробег от 50 000 см.


Fiat Coupe

Fiat Coupe

В Европа подобен автомобил с три пъти по-голям пробег е изложен за продажба срещу 24 500 евро. В същото време обаче Fiat Coupe с 1,8-литров мотор със 131 к.с. и пробег 98 000 се предлага само 4990 евро, а версия с 2,0-литров мотор, но със 147 к.с., е оценена на 9700 евро.


0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    вие луди ли сте ( преди 1 година )
    На мен пък ми показа следваща статия : "Fiat Coupе: най-калпавият спортен автомобил?" Отново има гугъл преводачовски бисери като : " има пробег от 50 000 см " например. Сравняват Ферари 456 с този ***. Нямам думи.
  • #1
    16 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Прочиташ статията и стигаш до заглавието на следващата статия:"Фиат купе-проблемни двигатели, стърчащи части и скъпа поддръжка..."