IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гръмнали двигатели отложиха премиерата на прощалния Challenger

Инженерите на Dodge не успяват да се справят с увеличената мощност

През август Dodge официално обяви, че седанът Dodge Charger и купето Dodge Challenger ще бъдат бъдат спрени от производство в края на годината. Слизането на двата култови модела от сцената трябва да бъде ознаменувано с пускането на гамата Last Call, в рамките на която бяха обявени седем лимитирани версии на двете коли. Най-мощната от тях обаче все още не е разсекретена и както се оказа, за това има основателна причина.


Dodge Challenger


В Dodge бяха планирали премиерата на автомобила да се състои по време на изложението за потребителска електроника, което се провежда в Лас Вегас. Представянето обаче беше отложено за неопределен срок, а американският автомобилен производител обясни отмяната на презентацията с „проблеми с продукта и трудности с доставката на компоненти“.

Оказа се обаче, че това не е точно така. Пред журналисти изпълнителния директор на Dodge - Тим Кунискис, призна, че инженерите на компанията не могат да се справят с увеличената мощност на двигателя на автомобила.

„Няма да се крия зад обичайните „проблеми с веригата за доставки и чипове“ и подобни неща. Това не е за мен. Трябваше да покажем колата на SEMA, но имаше трудности - добавянето на мощност към Hellcat е много лесно, но ако искате да продадете колата като фабрична кола, тя трябва да премине пълния цикъл от необходими тестове. За съжаление не е толкова лесно.

Тестваме двигатели на динометър с пълна газ 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. По време на тези тестове вече взривихме седем двигателя, но се надявам, че успяхме да разрешим проблемите. Но все още чакам края на теста със затаен дъх “, каза топ- мениджърът пред The Detroit Bureau.

Според Кунискис премиерата на най-екстремния Dodge Challenger в историята на модела трябва да се състои преди края на 2022 г. Марката все още не е предоставила официално точна информация по темата.


0 от 500