IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шокиращо – VW Golf вече е по-скъп от Audi A3

Цените на популярния хечбек продължават да растат

Най-популярният доскоро автомобил в Европа – Volkswagen Golf, вече е по-скъп от „братчето“ си Audi A3. Това става ясно от официалните цени на двата модела за германския пазар, които шокираха някои автомобилни експерти.


VW Golf


Както при повечето нови автомобили на пазара, стойността на Volkswagen Golf продължава да расте през последните няколко месеца. Така цената на модела надхвърли 30 000 евро за базовия вариант. Версията с 1,0-литров TSI двигател със 110 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия в ниво на оборудване Life Business вече струва 31 060 евро.

За сравнение, Audi A3 Sportback 30 TFSI със същия двигател и трансмисия се предлага на цена от 29 790 евро. Все пак се посочва, че оборудването на двата модела е различно, като при Audi допълнителните екстри струват повече и съответно цената на автомобила ще се увеличи.

Факт е обаче, че разликата в цените на двата автомобила, които технически са идентични, са минимални. И което е още по-интересното – Golf е по-скъп. На германския сайт на Volkswagen се посочва, че цените на хечбека стартират от 29 560 евро, докато в същото време на страницата на Audi обявената минимална цена за A3 е 28 800 евро.

Трябва да се отбележи също, че цената на Volkswagen Golf 8 може дори да нарасне до 62 700 евро, ако клиентът избере версията R 20 Years - спортна версия, чиято мощност нараства до 333 к.с. - фигури. Това е и най-скъпият вариант в цялата история на легендарния модел.


0 от 500
  • #16
    19 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Вица на деня - купуваме стар дизел за да ни е здраво. Ако искаш да ти е здраво ще вземеш атмосферен бензин без директно впръскване с ръчни скорости. Нов внос дизел е рецепта за проблеми. Добави и премиум и стана направо таралеж в гащите.
  • #15
    7 rate up comment 16 rate down comment
    До 7 ( преди 1 година )
    Има една приказка "Не съм достатъчно богат да си купувам евтини неща". Тия в богатите държави си купуват коли консуматив. Да ги карат до докато са в гаранция и да ги изхвърлят. А Българина търси нещо здраво, доказано и надеждно. Затова големите дизелови двигатели в България са предпочитани. Всеки мъж търси да си купи голяма стабилна кола. Малолитражките ги купуваме за жените и деца. Но и те вече усетиха удобството на голямата кола и не искат малки коли. Жените и те почнаха да карат джипове.
  • #14
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да и аз видях че започват около 28-30к НО най-евтините обяви много вероятно да са проблемни. Както казваш за 35к звучат правдоподобно. Но за да стигнат до България сложи минимум 5хил лв. Та стартовата цена ти стана 75к лв. това са си 25% над 60к.
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 8 ( преди 1 година )
    Има и сега. В момента ги гледам по обявите в западна Европа. Land Cruiser 150 2.8TD с ръчни скорости до 100 000км. има доста обяви около 30-35 хил. евро. За тази кола 100 000 километра са нищо.
  • #12
    10 rate up comment 2 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    Ще продължат да са високи и това не зависи само от цените на материалите. Основният фактор за тези цени е лакомията на акционерите. Защото каквото и да става, те не искат да си намалят печалбите. И до последно ще се стремят да си ги запазят. Не им дреме нито за екология, нито за нещо друго!
  • #11
    6 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Металите доста спаднаха като цени тази година! Прогнозите за доставки от производителите на чипове също намаляват, недостига приключва! Военните действия в Украйна ще станат нещо с което сввета ще свикне да живее и ако и инфлацията бъде удържана не виждам причина цените на колите да растат! Дори да са високи обаче при тези обстоятелства ще започнат да вдигат процента на отстъпките и ще компенсират! Търсенето заради инфлация, обедняване и т.н рязко е започнало да намалява, няма начин!!
  • #10
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Сега разбирате ли защо Тесла модел y стана най-продавания автомобил в Европа за септември и защо има шансове след няколко месеца пак да стане най-продавания автомобил и дори да вземе да се задържи за по-дълго?
  • #9
    10 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Не се притеснявай, цените ще паднат, защото както са тръгнали нагоре ще се изравнят с цените на електромобилите, но при такова изравняване хората ще предпочитат да карат електромобил. А като падне търсенето на автомобили с ДВГ, цените им ще се сринат и ще станат атрактивни за нас умните българи, а от глупавите европейци ще карат скъпите електромобили.
  • #8
    9 rate up comment 0 rate down comment
    до 6 ( преди 1 година )
    Преди 2 години сигурно е имало Ленд крузъри на малко км за 60к лв. В момента пробвай с 80-85к. Ама то тогава и Голфа беше далеч по-евтин. В момента пазара и на нови коли и на малко употребявани е голям балон. Въпроса е само дали ще се спука, или като дойде евро 7 и цените на новите коли не само не паднат, ами се вдигнат.
  • #7
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Във Франция, Германия и Швейцария се лъжат с някви си Клиота, 208ци, Голфове, Яриси, Сандерота, Октавии и т.н. но някой си в най-бедната и стопяваща се страна в ЕС не може да се изложи така за него кола е поне от 5 метра и от дизел 2.0 нагоре другото не важи и е за балъците от развитите страни. Не могат те с някакви 4 цилиндрови хибридчета и 1.0 на газ да прецакат и унижат мъдрия и горд БГ народ