IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Lamborghini Aventador SVJ да се опре на Rimac Nevera?

Вижте поредния сблъсък между електричество и бензин (ВИДЕО)

В YouTube се появи видео, показващо състезание на драт между електрическата хиперкола Rimac Nevera и Lamborghini Aventador SVJ. То е от новия сезон на телевизионното предаване Top Gear, който предстои да бъде излъчен, като зад волана на Nevera е водещият Крис Харис.


Rimac Nevera


Изражението на лицето му е достатъчно красноречиво, за да стане ясно, че хърватската хиперкола действително е повече от впечатляващо. Харис е категоричен, че в случая не става въпрос за шофиране, а за преживяване, което е извън тялото на човека.

В първата част на видеото Nevera е само на писта, като демонстрира ускорението си. Както е известно, хиперколата на Rimac се задвижва от 4 електромотора – по един на всяко колело, със съвкупна мощност 1914 к.с. и 2360 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 1,85 секунди, като от Rimac твърдят, че то може да бъде подобрено.



Ако се гледат тези цифри, ставя ясно, че съперникът на Nevera в случая има съвсем скромни възможности. При това говорим за най-бързото Lamborghini в историята, което развива 352 км/ч. Под капака на Aventador SVJ е поставен 6,5-литров V12 с максимална мощност от 759 к.с. и 720 Нм въртящ момент. Подобни характеристики би трябвало да бъдат достатъчно за брутална разправа с почти всеки съперник на пистата, но в случая нещата се развиват напълно очаквано. А разликата между двете коли на финала е повече от сериозна.


0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    А ако автомобилът ти може да изминава само 500 км с тази скорост и може да зарежда 200 км за пет минути, а както са предвидили задължително да има бързи зарядни на всеки 60 км по европейските пътища, за какво точно ще ти е необходим автомобил с 1000 км пробег, който се нуждае от 2,5 пъти по-голяма батерия, която струва 2,5 пъти повече и тежи 2,5 пъти повече, а ти трябва да разнасяш този товар всеки божи ден, защото на пет години веднъж ще ти се наложи да пътуваш повече от 1 000 км ?
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    #7 ( преди 1 година )
    Колата, ако е поне малко кола, "задължитерно" трябва да те отведе поне до Бургас , Варна или поне Халкидики, без да се стряскаш къде, кога и как ще я зареждаш (отделно и за колко време)! И не с 100-120км/ч ... Добре е, че не "караш" рено, но вземи поне под наем някоя електричка, покарай и сподели. Пиша щото съм карал и знам кое какво е всъщност!
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До 7 ( преди 1 година )
    Какво е основателното колко км минаваш средно на ден по 300 ли? или правиш чести пътувания до Сибир или Португалия с кола? И караш по 10 часа с 140км/ч без почивка? Като не караш Рено ти се вдига самочувствието ли? И аз не съм фен на Рено и не е нужно за да не се пишат простотии как колата задължитерно трябва да може да кара от София до Братислава без презареждане със средно 140км/ч и след това да зареди за макс 15 мин
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Е, някой хора не се увреждат с употреба на рено и имат известни основателни претенции ...
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Да а още желания нямаш ли защо пък да не издържа поне 2 000км при средно 180км/ч и да се зарежда за 1 минута до 99% за още 1900км
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Всъщност ... ( преди 1 година )
    истината е в електричеството, НО не в първобитния му "кукунбъргски" сегашен вариант! Като изкарат ЕКОЛОГИЧНО производима батерия, издържаща поне 1000км при средна скорост поне 140км/ч и зареждане до 90% за не повече от 15 минути тогава да се хвалят.
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    По-голяма гнус от теб със сигурност не са. И Плайд да бяха изкарали срещу Ламбото все тая ами ще кажеш повече коне ами и Ламбо да изкарат толкова бе на двойна цена е ама забравих то пък не може с ДВГ да изкарат повече заводски или поне нарочно просто го правят по-бавно от разни електро седани.. И Чирон да бяха пуснали срещу Неверата все тая научи се да умажаваш а не да си смешен про стак
  • #2
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Поредни електрофилски дивотии - да не кажа откровена гнус! ами изкарайте коли със съпоставима мощност и тогава се радвайте! 2000 кс срещу 750 кс - повече от ясно е кой ще има по-добри времена 1300 кс е разликата!!! Даже адмирации за Ламборгини защото времената му не са 3 пъти по-лоши колкото е по-малка мощността му - напротив!! Електрофилски смешничковчета :D :D :D
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много ми е интересно как съпоставят две коли, като едната има три пъти повече конски сили от другата. Когато обаче някоя кола с двг бие някоя електричка която има 50коня по-малко, тогава електропитеците вдигат вой до небесата.