IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen от 1937 г. бе превърнат в уникална къща

Този дом на колела има и работещ двигател, но няма документи да се движи

Малък камион Citroen D850 от 1937 г. изглежда като античен музеен експонат, но всъщност е действащ дом на колела. Намира се във Великобритания и е обявен за продажба, защото неговият собственик трябва да напусне мястото, а не може да го премести, съобщава Autoevolution.

 

this-1937-citroen-d850-tiny-house-truck-looks-like-an-antique-museum-piece_5.jpg

 

Френският ветеран е радикално преработен и превърнат в ретро кемпер от професионален дърводелец, специализиран в строителството на дървени домове. Интериорът напомня на стара селска къща. Жилищният модул е изграден от дървен материал (кедър) и дори има малка веранда отзад.

Вътре има място да спят петима души - двама на сгъваем диван и трима на мецанин под тавана. Има кухня с електрическа печка и баня с душ кабина и тоалетна. Електрическото оборудване се захранва от батерии и модерни слънчеви панели на покрива, а отоплението е с печка на дърва. Тя е от марката Charles Portway & Son Halstead Essex „Tortoise“ и според информацията е много рядка, антична печка.

 

this-1937-citroen-d850-tiny-house-truck-looks-like-an-antique-museum-piece_7.jpg

 

Ретро кемперът се задвижва от бензинов двигател на Land Rover от 1974 г. и 5-степенна механична трансмисия. Моторът се нуждае от ремонт, но работи, уверява собственикът. Той допълва, че това селско жилище е на семейството му от 2018 г., но се налага промяна и е обявил цена от £22 500 ($24 000). Но къщата на колела няма документи за пътуване, така че ще трябва да остане на същото място.

 

 

0 от 500