IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Diablo на шампион от Формула 1 се продава за 125 000 долара

Легендата Марио Андрети е бил първи собственик на 31-годишния автомобил

Когато се продава един суперавтомобил, винаги предизвиква интерес. А когато до него се е докоснал супер пилот – нещата стават още по-специални. Lamborghini Diablo, собственост на Марио Андрети се продава на търг в Bring A Trailer.

 

Lamborghini Diablo-1

 

Легендарният пилот от „Формула 1“ купува автомобила като нов през 1991 г. и е негов първи собственик, а това вдига цената. Според информацията на Сarbuzz червеното Diablo е добре запазено, но има и забележки. Все пак е на 31 години, но колата си остава зашеметяваща. След като я придобива, Марио Андрети управлява машината в Пенсилвания, където живее. Впоследствие това Lamborghini попада при други собственици в различни щати, като в момента е във Флорида.

В информацията за продажбата се казва, че цилиндрите на съединителя са сменени през 2021 г., а през 2020-а е извършено обслужване на двигателя. Допълнителната поддръжка включва обработка на цилиндровите глави, инсталиране на нови маркучи и обслужване на охладителната система. Предлага се с гаранционна книжка, заедно с копие на оригиналната табела от Пенсилвания с името на Марио Андрети.

 

Lamborghini Diablo

 

Наред с дребните забележките по външния вид се отбелязва, че динамичните характеристики на ветерана са отлични, макар и да не може да се сравнява със съвременния Aventador S. Двигателят е 5,7-литров V12 с мощност 485 к.с. Ускорението до 97 км/ч, според производителя когато машината е била нова, е 3,8 секунди, но реално е по-близо до 4,5 секунди. Максималната скорост е 335 км/ч.


Петстепенна ръчна скоростна кутия изпраща мощността към задните колела и, за разлика от съвременните суперавтомобили, няма сервоусилвател на волана или ABS, да не говорим за контрол на сцеплението. Според показанията на таблото автомобилът е изминал 37 535 км. Исканата цена е $125 000, но се предполага, че ще се вдигне с оглед историята на автомобила.


Още снимки на суперколата - вижте в галерията

 

 

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Дяволчето Фют ( преди 1 година )
    Вероятно са имали впредвид,че помпата на съединителя е сменена.....Ама то машинният превод толкова си може,а и авторът на статията откъде да знае какви са тез "цилиндри на съединителя".Иначе красив автомобил,с интересна история .Аз мога да го гледам само на снимка за съжаление:)
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 1 година )
    Много искам да разбера какво е имал предвид преводача на статията с този превод: "цилиндрите на съединителя са сменени".
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Цената ще стане