IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последният Lamborghini Aventador отдава почит на уникална Miura

Роудстърът P400 е произведен в една бройка, която има интересна съдба

Последните 15 Lamborghini Aventador потънаха в Атлантическия океан, когато корабът Felicity Ace се запали по-рано тази година. Колите бяха предназначени за клиенти на марката, така че компанията нямаше избор освен да ги построи наново. При инцидента Lamborghini загуби общо 85 автомобила, като повечето бяха Urus.


Lamborghini Aventador Ultimae Roadster


В края на септември италианският производител беше разкри последния Aventador. Той се казва Ultimae Roadster, като е създаден от подразделението за персонализиране на Ad Personam. Тогава видяхме само снимки от поточната линия в завода в Италия, а сега Lamborghini публикува цяла фотогалерия, в която последният Aventador позира до своя източник на вдъхновение.

Боядисана в поръчков цвят Azzuro Flake, суперколата с V12 и падащ покрив е оформена в стила на красивия Miura Roadster. Този автомобил е направен в една бройка от ателието Bertone и беше представен през април 1968 г. на автомобилното изложение в Брюксел, но така и не се появи в производство.


Lamborghini Aventador Ultimae Roadster


Духът на Miura P400 Roadster е тук, тъй като лебедовата песен на Aventador възпроизвежда ливреята на неговия предшественик с акценти Grigio Liqueo и Nero Aldebaran в долната част на каросерията. Същата история е и отвътре, където кожената тапицерия Bianco Leda с акценти Nero Aldebaran около облегалките за глава е намек към прототипа от края на 60-те години. Обвито в Nero Ade Alcantara с шевове Bianco Leda, таблото гордо носи емблема Miura, която ще намерите и отвън, по-специално отстрани.

Ако се чудите какво се е случило с уникалния Miura Roadster, той беше продаден на Международната организация за изследване на оловото и цинка. Новият собственик смени всички части, които могат да бъдат заменени с компоненти, направени от цинк или олово. Освен това колата беше боядисана в маслинено зелено и му получи подходящ зелен интериор.


Още снимки на тези два забележителни автомобила - вижте в галерията:


Преименуван на ZN 75, този автомобил дълго време служи като шоукар и се използва за рекламни цели по целия свят, посещавайки много дизайнерски центрове. В крайна сметка смени собственика си няколко пъти и се върна към първоначалната си спецификация през 2008 г., когато беше изложен на Pebble Beach Concours d'Elegance в напълно реставриран вид. Тогава той грабна второ място в клас Lamborghini.


0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нямам търпение да видя наследника на Авентадор. Всеки път когато Ламборгини извади модел съм смятал, че няма как следващия да е с по-добър дизайн и винаги ме изненадваха, така че с нетърпение очаквам да видя как може да се направи още по-добър дизайн. Гледам го сега на снимките тоя Авентадор и като знам че е модел от преди 11г. и все още изглежда като нов модел, да създадеш нещо, което след 11г. ще стои актуално като дизайн е велико.
  • #1
    0 rate up comment 4 rate down comment
    shrek ( преди 1 година )
    Те затова ВАГ се мъчат да се отърват от италианските си ***, ама никой вече не ги ще!