IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia препоръча стари Sportage да се паркират далеч от сгради и коли

Компанията ще изтегли над 70 000 кросоувъра заради опасност от пожар

За втори път в рамките на месец корейската компания Kia предупреди собственици на Sportage да паркират далеч от домове и други коли заради опасност от пожар. Тези автомобили са в САЩ и ще бъдат изтеглени за ремонт, а сервизната акция ще засегне 71 704 Kia Sportage от моделните години 2008 и 2009-а.

 

72e94e5f-4418_2008_sportage

 

Причината за сегашната кампания е неправилно уплътняване на хидравличния електронен контролен блок (HECU), което може при навлажняване да предизвика запалване. Същият проблем и отново за тези модели беше открит и преди 6 години. В съобщението до притежателите се казва, че „собствениците се съветват да паркират навън и далеч от конструкции и други превозни средства, докато не бъде извършен ремонтът. В момента решаването на проблема е в процес на разработка“.

Акцията е заради информация за най-малко 15 превозни средства, които след първото изтегляне отново са имали инциденти. Освен това компанията отчита осем пожара с такива автомобили. Но на този етап няма информация за катастрофи, наранявания или смъртни случаи, свързани с риска от пожар. От Kia изчисляват, че само един процент от превозните средства все още имат дефекта, но препоръчват на всички клиенти да се съобразят с тяхната препоръка докато ремонтирането приключи.

 

707fc35d-4419_2008_sportage

 

В края на миналия месец имаше отново акция на Kia, като проблемът беше с кросоувърите Sorento и Sportage. Кампанията засегна 70 887 от двата модела, произведени през периода 2014-2022 г. Проблемът беше открит при машини с теглич, при които има опасност от запалване на модула на системата, ако върху него попадне влага. В такъв случай е възможно късо съединение и запалване. Опасността съществува, дори ако автомобилът не е със стартиран двигател.

Преди това подобна сервизна акция засегна и северноамериканските Kia Telluride и Hyundai Palisade. При 281 000 бройки от двата големи SUV беше открит същия проблем.

 

 

0 от 500