IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia препоръча Sorento и Sportage да се паркират навън

Американските версии на двата кросоувъра са заплашени от самозапалване

Корейският производител Kia посъветва собствениците на кросоувърите Sorento и Sportage в САЩ да не паркират своите автомобили в сгради. Компанията стартира сервизна акция, която ще засегне над 70 000 бройки от двата модела, произведени през периода 2014-2022 година.


Kia Sorento


Проблемът е открит при машини с теглич, при които има опасност от запалване на модула на системата, ако върху него попадне влага. В такъв случай е възможно късо съединение и запалване, като застрашените коли за 70 887 на брой. Опасността съществува, дори ако автомобилът не е със стартиран двигател.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) потвърди, че собствениците на Sportage и Sorento с оригинален теглич на Kia ще имат непланирано посещение на сервиза. До момента са известни три случая на пожар в теглича на кросоувърите Sorento, като при инцидентите няма пострадали хора.

Служителите на Kia работят с NHTSA, за да разследват всеки пожар, но собствениците на последните две поколения на Sorento и Sportage са посъветвани да паркират колите си далеч от сградите, докато не започне сервизната акция. Това трябва да се случи в средата на ноември, като до установяване на причината са спрени продажбите на двата модела със система за теглене.

По-рано подобна сервизна акция засегна и северноамериканските Kia Telluride и Hyundai Palisade. При 281 000 бройки от двата големи SUV беше открит същия проблем, като инженерите на корейския концерн трябва да го отстранят през октомври.


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До #9 - Propov нека предположа, ти караш някое БМВ-це от 99 година. Много здраво и много натокано. Двайсе' и кусур годишно, ама БМВ....
  • #9
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Аз така или иначе ако се наложи (не дай си боже) да карам такъв бюджетен кошник, ще го паркирам далеч от къщи. Ако е набилзко и го виждам често, ще получа комплекс за малоценност. Такъв съм си аз - твърде чувствителен на тема натрапени и прехвалени , ама глупави неща.
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тия ли бяха най-надеждните и отвяваха немските премиуми...мъкаааа
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тесла харесва това
  • #6
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Няма изненада. ( преди 1 година )
    Изводът за умния човек е :Не се купува "автомобил" от тези две марки!За съжаление умните хора са малцинство!
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Първите двама, вие сте явно и доказано ***. Статията НЕ Е за електромобили и няма нищо общо с акумулаторни батерии. Ходете си тролете по руските сайтове, откъдето ви плащат. Там има шанс някой да ви се върже.
  • #4
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Соренто и Спортист са бензинови, но както и да е.
  • #3
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До тези долу, затова най-добре да дишаме пушилките на 200 годишния дизелов двигател.
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Интернет е пълен с видеа на самозапалили се електрички. Много народ загинагха, защото при катастрофа се запалват и изгарят за секунди и няма какво да ги изгаси. При ползване на пожарогасител стимулираш горенето вместо да го потушаваш. Действително има сериозни проблеми при този тип возила, които ми се струва се прикриват умишлено. Не им се дава гласност да не се отблъснат потенциалните копувачи и измислената екология да отиде на кино.
  • #1
    12 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Самозапалванията сатанаха нещо обичайно при електрокарите, което говори, че нещата не са съвсем наред с тази технология. Трябва ясно да се каже, че има проблем, а не да се мълчи. Тези коли са опасни. Факт!