IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep пуска малък SUV с мотор на Peugeot

Показаният преди седмица Avenger излиза и в неелектрическа версия за Европа

Американският производител Jeep започна продажбата на субкомпактния кросоувър Avenger с двигател на Peugeot. Бензиновата версия се появи изненадващо в италианските и испанските уебсайтове на марката, въпреки че само преди седмица Avenger дебютира като „чист“ електрически автомобил.


Jeep Avenger


Отпред бензиновият Jeep Avenger се различава от едноименния електрически автомобил само по липсата на синя табелка на маската между фаровете. Добавена е самотна изпускателна тръба отзад, но бронята се променя минимално. В кабината признаците на горивната версия са селектор на ръчна скоростна кутия и „допълнителен“ педал.

Техниката на малкият SUV е същата като тази на базовите Peugeot 2008, DS 3 или Opel Mokka. 1.2-литровият двигател от френското семейство PureTech произвежда 100 к.с. и 205 Нм въртящ момент. Jeep Avenger все още няма автоматизирана трансмисия, тъй като 8-степенният автомат ZF е само за по-мощни модификации. Задвижването на предните колела няма алтернатива.


Jeep Avenger


От Jeep все още не са публикували динамиката на ускорението, но е известно, че в комбиниран цикъл 4,1-метровият кросоувър изразходва 5,6 л/100 км. Известна е и цената, която доста се отличава от тази на електробила. Бензиновият Avenger с механични скорости струва 26 900 евро, а този на ток – поне 39 500 евро.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    Alfa Romeo Stelvio и Gullia, Lancia Thema 2 gen, Dodge Ram, Maserati Quatroporte и Ghibli използват ZF трансмисия.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    RAM 1500 също ползва кутия на ZF.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Вин ( преди 1 година )
    След като пише "Jeep Avenger все още няма автоматизирана трансмисия, тъй като 8-степенният автомат ZF е само за по-мощни модификации.", логиката сочи, че за другите им, по мощни модификации ползват споменатата марка, а не АЙСИН, което ме учуди! И е добре, да не се влиза в обяснителен режим, ако нямате някаква достоверна информация, че действително на някои модели имат ZF!
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Никъде не е казано че ползват ЗФ а самомче 8 степенната кутия на ЗФ е за по мочни модели
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Вин ( преди 1 година )
    За първи път чета, че Stelantis ползват автоматици на ZF, досега винаги са били Aisin?!