IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията на Дубай се сдоби и с китайска кола

За първи път силите на реда в ОАЕ ще използват електрическия Hongqi

Дубайската полиция е добре известна по света с това, че използва предимно скъпи спортни автомобили, включително Bentley, Lamborghini и Ferrari. Но сега пробив направи луксозният китайския Hongqi, премиум марката на концерна FAW.

 

policiya-dubaya-i-ee-hongqi-e-hs9 (1).jpg

 

На тържествена церемония бе представен електрическия кросоувър Hongqi E-HS9, на която присъстваха не само ръководителите на дубайската полиция и представители на китайската марка, но дори и почетен караул на кон. Планира се полицаите да патрулират с E-HS9 в туристическите зони, освен това се очаква скоро доставката и на други превозни средства Hongqi, например седани H9 и кросоувъри HS7.

Най-евтиният Hongqi E-HS9 се предлага в Китай на цена от 509 800 юана (71 494 Евро), а най-скъпото изпълнение струва 779 800 юана (109 340). В ОАЕ цената е около два пъти по-висока. Китайският SUV с дизайн на Rolls-Royce се продава от две години и в Европа, като първият пазар бе в Норвегия. Като размери кросоувърът е по-близо до BMW X7, отколкото до Rolls-Royce Cullinan. Дължината на E-HS9 е 5209 мм, широчината - 2010 мм, височината - 1731 мм, а разстоянието между двете оси - 3110 мм.

 

634GA64UZRGKFCW7N22RDDWALY.jpeg

 

Клиентите могат да избират между два размера батерии. Базовият акумулатор е с капацитет 76,5 кВтч и позволява пробег от 396 км, мощността е 436 к.с. С голямата батерия Hongqi E-HS9 разполага с 90 кВтч, пробег от 465 км и мощност от 551 к.с. Двата електрически мотора са разположени на всеки мост.

Наскоро дубайската полиция се сдоби и със 100 автомобила Mitsubishi Pajero, дарени от бизнесмена от емирството Халаф Ал Хабтур в знак на благодарност за усилията на силите за защита на реда и обществеността. Впечатляващият автопарк в Дубай разполага също така с Mercedes, Maserati, Aston Martin и Cadillac. А в следващите 5 години ще бъдат добавени 400 бройки от местно произведените Ghiath.

 

 

0 от 500