IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последната Lancia Delta Futurista получи оригиналните си цветове

Компанията Automobili Amos стартира нов проект за още по-екстремна и по-скъпа версия на рали-иконата

Когато компанията Automobili Amos разкри своя проект Futurista за възстановяване и модификация на легендарната Lancia Delta, феновете на марката и на рали-състезанията изпаднаха във възторг. Той обаче не трая дълго, защото от фирмата обявиха, че ще направят само 20 бройки от възродения модел.


Lancia Delta Futurista


След 4 години беше разкрита и последната от 20-те Lancia Delta Futurista, като тя идва с цветове на Martini Racing, каквито получи и оригиналният автомобил. Боядисан в бяло с ясно изразени червени и сини ивици, възродената Delta Integrale с три врати от 1989 г. идва с надпис „Martini Legacy“ на задния си спойлер.

Подобно на всички останали коли от серията, бронята, предният капак и цялата предна част са изработени от въглеродни влакна, за да се поддържа ниско тегло. Багажникът, задният спойлер и бронята също са направени от същия лек материал, заедно с капака на двигателя. Всички тези мерки позволяват постигане на тегло от едва 1250 кг.


Lancia Delta Futurista


Изходната мощност на двигателя е 330 к.с,. които се изплащат към четирите колела точно както при оригиналния модел. Отвътре Delta Futurista се предлага с червени седалки и някои други детайли от алкантара. Алуминиевите педали и панелите на врати са направи по поръчка на клиента.

С пускането на финалната версия на Lancia Delta Futurista компанията Automobili Amos ще се насочи към нов проект, наречен Lancia Delta Safarista. Това ще бъде още по-екстремна версия, вдъхновена от Dеlta, която спечели рали „Сафари“ в Кения през 1988 г.


Още снимки на бъдещата Lancia Delta Safarista - вижте в галерията:


В основата на автомобила ще бъде оригиналната Lancia Delta HF Integrale 16 V, като този път от Safarista ще бъдат направени едва 10 бройки. И всяка от тях ще струва минимум 570 000 евро.

Снимки: Automobili Amos


0 от 500