IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

70 коли изгоряха на паркинг заради незагасена цигара

Пожарът избухна по време на ежегоден фестивал в Тексас (ВИДЕО)

В американския щат Тексас избухна сериозен пожар на паркинга на семейната ферма Робинсън, където се е провеждал ежегодният есенен фестивал. По предварителни данни огънят е унищожил над 70 автомобила, собственост на гостите на празника.


пожар


Ръководителят на местната пожарна служба заяви, че разследването на причините все още не е приключило, но по предварителни данни, пожарът е причинен от незагасена цигара. Според очевидци на пожара огънят се е разпространил почти мигновено. Това се дължи и на факта, че Тексас има доста горещ климат и изобилие от суха трева.

Съдейки по снимките, мащабът на пожара е наистина внушителен. По предварителни оценки са изгорели 73 коли, като от повечето е останал само овъглен скелет. Само някои автомобили са имали късмет и са пострадали по-леко, като собствениците им ще успеят да ги възстановят.



В средата на септември стана известно за друг случай на пожар на паркинг, който започнал поради доста глупаво недоглеждане - тогава собственикът на един от паркираните пикапи решил да изпържи месо на преносима скара направо в колата и забравил да го изключи. В резултат на това са изгорели 11 коли.


0 от 500