IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley замени всички коли, потънали в океана през февруари

За 7 месеца британците успяха да се справят с последствията от катастрофата

Британската компания Bentley информира, че вече е компенсирала клиентите си с всички автомобили, унищожени при потъването на товарния кораб „Фелисити Ейс“ през февруари. Тогава плавателният съд превозваше 4000 нови коли от Европа за Северна Америка, но потъна в близост до Азорските острови. На борда имаше машини Volkswagen, Lamborghini, Porsche, Bentley и Audi, като почти всички първо изгоряха по време на пожара.

 

90b0099150c845a8d68fc99fdaeb3a80c63f7c4d.jpg

 

Корабът се запали на 16 февруари, като екипажът му от 22 души беше евакуиран. Спасителната акция продължи с опити „Фелисити Ейс“ да бъде взет на буксир и изтеглен до някое от близките пристанища. Но в крайна сметка след силна буря корабът потъна на 400 км от Азорските острови. Нито една кола не беше спасена, а щетите от над 400 милиона долара трябваше да бъдат покрити от застрахователи.

Майк Роко - вицепрезидент по продажбите на Bentley разкри, че на „Фелисити Ейс“ е имало 189 техни коли, 151 от които бяха предварително продадени и изработени по поръчка, информира Сarscoops. От всички клиенти само четирима са се отказали заради забавянето във времето поради форсмажорните обстоятелства.

 

2022-Bentley-Bentayga-EWB.jpg

 

Роко допълва, че компанията Bentley е успяла само за 7 месеца да изработи и да достави всяка една от колите на клиентите до края на септември. Висшето ръководство и дилърите на Bentley посочиха три фактора, които им позволиха да излязат от ситуацията бързо и почти без загуби. Първо, лоялността на клиентите. Поради пандемията от коронавирус търсенето на луксозни стоки нарасна.

Второ - колегите на британците от Китай са помогнали, защото търсенето на Bentley там е спаднало и са успели да пренасочат колите от местния пазар към други региони. Трето – заради войната в Украйна от Bentley са спрели изпълнението на поръчки за Русия. САЩ е най-големият пазар на марката и 189 автомобила са повече от 20 процента от годишните й продажби в страната.

 

 

0 от 500