IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор с паралич показва класа с BMW M2

С уменията си мъжът може да засрами дори здрави пилоти (ВИДЕО)

„Нюрбургринг“ отдавна си е спечелила славата на една от най-трудните и коварни писти на планетата. На нея повечето производители тестват своите модели, като тя често е и място на тежси инциденти. Трасето е предизвикателство дори за опитни пилоти, но има и такива, която се справят с лекота с преминаването през него.


парализиран шофьор


В следващото видео може да видите точно един такъв пилот, като забележителното при него е, че кара само с ръце. Аксел е прекарал детски паралич, като е неподвижен от кръста надолу. Затова и неговото BMW M2 е приспособено за управление само с горните крайници.

Миша Шарудин - съосновател и мениджър на компания за коли под наем за каране на писта, наречена Apex Nürburg, среща Аксел случайно, когато неговото М2 го изпревари на пистата. Малко по-късно той вижда, че шофьорът се придвижва с инвалидна количка. Очарован от начина му на шофиране, Шарудин изявява желание да се качи в колата с него.



Преди потегляне Аксел обяснява как работят неговите контроли в модифицираното M2. На практика има два начина за управление на газта, като те достъпни и за двете ръце. Спирането се контролира чрез лост за дясната ръка. Тъй като кормилното управление също се контролира с ръце, неща са малко объркващи за странични хора, но не и за Аксел.

Що се отнася до това коя газ да се използва по време на шофиране – това зависи от ситуацията, но очевидно мъжът се справя. Натоварената работа с ръцете не е лесна задача за нормално шофиране, да не говорим за обиколка на опасна състезателна писта. Това не пречи на Аксел да развие 240 км/ч. А Шарудин остава впечатлен от уменията му и дори кани Аксел да стане част от неговия състезателен отбор. 


0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    JDM fan ( преди 1 година )
    Да приятел. Бъдещето е гадно... Но пък може да се надяваме тия зелените напълно нормалните, не обратни човечета да им дойде акъла, че хем електричките замърсяват повече, хем на всеки 4 години пробегът им с едно зареждане пада двойно... И не, не искам никой да ми обяснява, че не съм прав.
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Евала! модерните джедъри това няма как да го разберат - но шофирането, колите, високите скорости това страст. Ако искате го сравнете с наркотик. НО е важно да знеш къде е границата, която не трябва да се прекрачва. И не, елекричка не може да достави такова удоволствие, нищо че може да има смазващо ускорение, но няма "пулс".