IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Задни светлини на Hummer струват колкото нов мотоциклет BMW

Собственик на електрически GMC Hummer EV е платил над $4000 за смяната

Скъпите автомобили струват на собствениците и много пари като поддръжка – това е азбучна истина, но когато тази истина стигне до собствения джоб, нещата стават по-болезнени. За такъв случай информира сайтът The Drive, който съобщава как собственик на електрически GMC Hummer EV е платил над 4000 долара за смяната на задни светлини.

 

2022-gmc-hummer-ev-irst-drive-312

 

The Drive открива във Facebook публикация на неназования собственик на Hummer EV, в която той разкрива, че „е шокиран“! Отбелязва се, че това трябва да са сред най-скъпите задни светлини в индустрията. Разбира се, електрическата кола не е евтина - струва от $84 650, но светлините на сравним Cadillac Escalade са няколко пъти по-евтини - $1312 за комплект. Дори за Bugatti Veyron струват $5600.

Според сайта официалната цена на една нова задна светлина за GMC Hummer EV е $3,045.48 без данъци и труд. Ако трябва да се заменят и двата, ще струва 6090,96 само за части, а всичко излиза около 8000. Достатъчно, за да си купите доста добра употребявана цяла кола, а не само комплект задни светлини. И още едно сравнение – за по-малко пари, $6000 може да се вземе нов мотоциклет на известна марка, например BMW G310 R.

 

dbb51a44-60b79e7803959a5f906aa920859f2f36

 

Високата цена на въпросните задни светлини на GMC Hummer EV вероятно се дължи на сложния дизайн на лампите. Факт е, че контролерите, които управляват светодиодите, се намират директно в лещите, а не в тялото на автомобила. Тази технология все още е много скъпа. А може би тази висока цена по някакъв начин може да бъде свързана с недостига на чипове, който продължава да засяга повечето отрасли на индустрията, не само автомобилостроенето.


Фактът е също така, че GMC Hummer EV е не толкова масов автомобил, което също може да окаже влияние върху цената на частите. Електрическият пикап се предлага във версии с мощност 625, 850 и 1000 к.с. с. и може да измине 560 км без презареждане.


345290de-46b0148bd75229f85eb1decaf8cc1517
 

И докато светлините със сигурност изглеждат страхотно, те далеч не са най-странните на пазара, така че дизайнът им не изглежда да оправдава цената. Светлинните модули имат микроконтролери вътре, което им позволява не само да функционират, но и да изпълняват различни анимации. Интересното е, GMC всъщност изтегли точно 10 Hummer EV, за да смени задните светлини специално защото имаха зле програмирани чипове вътре в тях. Това очевидно не може да бъде решено чрез проста актуализация на софтуера.

Проверка на The Drive след разговор с няколко дилъра установява, че каталожната цена на GM е наистина $3045,48. Свързват се и с General Motors, за да разберат защо тези задни светлини са толкова скъпи, но не са получили никаква конкретна информация към момента на публикуване на материала, освен потвърждение на цената.

 

 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хахаха, луда работа са тези задни светлини. То бива, то може, но такава цена е наистина доста неадекватно висока. А колкото до мотора на БМВ той е едно от най-големите недоразумения сред двуколесните. Индийско производство е, а двигателите се правят в Китай, както повечето мотори на марката. Не случайно БМВ мотоциклетите са едни от най-проблемните и скъпи за ремонт, поддръжка и обслужване въпреки индийско-китайския турлю гювеч.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Авто техник ( преди 1 година )
    А колко ли струва страничния му фар или горния фар? :D
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    БГ фгй ( преди 1 година )
    ***! Карайте си мотрисите и спрете да хленчите. Все повече става ясно че електрическите возила са ***, просто много голям фарс. Чакай да видиш колко ще струва новата батерия
  • #1
    23 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Задни фарове имат само тракторите, за да наблюдават прикачения инвентар. Още не знаете кое по колите как се нарича, тръгнали сте да пишете статии...