IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Доставчик на коли съсипа Ferrari Enzo 

Катастрофата с Honda Jazz е на британския остров Джърси

Суперавтомобил Ferrari Enzo бе унищожен при катастрофа на британския остров Джърси след сблъсък с Honda Jazz. Инцидентът е съсипал почти напълно и двете коли, но разходите по щетите за Ferrari са несравними с обикновения Jazz, информира Оjenews.

 

Ferrari-Enzo-Crash-UK-1

 

Според публикации в социалните мрежи Ferrari Enzo е управляван от доставчик на коли, а не от собственика, който е регистрирал автомобила на съседния остров Гърнси. Добрата новина е, че няма пострадали хора. Според неофициална информация ударът е предизвикан от шофьора на скъпия автомобил, който е със сериозни повреди. През януари тази година друго Ferrari Enzo беше разбито при катастрофа в Нидерландия.

За първи път Enzo със средно разположен 6,0-литров V12 двигател бе представен на автосалона в Париж през 2002 г. Първоначалните планове са за производството на 349 броя с цена от 643 330 долара. Клиентите са подбрани от компанията, предимно собственици на F40 и F50, на които е изпратена лична покана за покупка. По този начин всичките 349 автомобила са продадени още преди тяхното производство да започне. Поради множеството запитвания обаче компанията решава да пусне още 50 броя.

 

Ferrari-Enzo-Crash-UK-2

 

Ferrari произвежда още едно Enzo - номер 400, което продава на търг на 28 юни 2005 г., а приходите са дарени за подпомагане на пострадалите от цунами на остров Суматра в Индонезия през 2004 г. Продажната цена е €950 000 – почти два пъти повече от стандартната.

 

 

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Лоренцо с Енцо ( преди 1 година )
    Таман си търсех части за моето, а по моргите все няма и няма
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Хондата ще ви спаси в градска среда. От 50 нагоре е по добре да сте в карбонова клетка като на Ферари. В случая Ферарито е понесло повече щети от бордюра щото очевидно се е изпраскало там. При всички положения останалите няколкостотин щастливци с Енцо забогатяват с всяка бройка по малко. Колите им стават още по ексклузивни.
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    ник ( преди 1 година )
    Гледайки картинката от катастрофата, май ще си купя Хонда джаз.