IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda представи първия си електрически SUV

Prologue е на платформа на GM и излиза на пазара през 2024 година

Японският производител Honda представи първия си електрически SUV, който получава името Prologue. Той е проектиран от Honda Design Studio в Лос Анджелис и е базиран на платформата Ultium от General Motors.


Honda Prologue


С междуосие от 3093 мм, Honda Prologue е позиционирана над CR-V в гамата на марката. Той е дълъг 4876 мм, широк 1988 мм и висок 1643 мм, като съответно е по-дълъг и по-широк от последния е с 203 мм и 127 мм. От друга страна, той е малко по-малък (на дължина) от Cadillac Lyriq (4996 мм) и Chevrolet Blazer EV (4927 мм).

Дизайнът на Prologue е добре усвоени пропорции и задница, която донякъде напомня на Range Rover Evoque. Електрическият SUV може да бъде оборудван с панорамен покрив и 21-цолови джанти.


Honda Prologue


В кабината има два напълно цифрови екрана. Първият, разположен срещу водача, е с размери 11 инча. Вторият, поставен в центъра, е с диагонал 11,3 инча. В Honda са избрали да запазят няколко физически бутона. Те се виждат под централния екран и ви позволяват да контролирате климатика и отоплението. Предлага се безжично зареждане на смартфони, както и две поставки за чаши и място за съхранение под централния подлакътник.

Японският производител засега не разкрива техническа информация за модела. Все още не знаем неговия двигател, нито капацитета на батерията му. Honda Prologue при всички случаи ще се предлага със задвижване на четирите колела с два електрически мотора. Базовата версия вероятно ще повтаря Chevrolet Blazer EV с един електромотор отпред и пробег от 402 км.


Още снимки на електрическия SUV - вижте в галерията:


Honda готви сериозно настъпление на пазара на електрически превозни средства, като обяви пускането на 30 нови модела на ток по цял свят до 2030 г. Prologue е само първият в дългия списък, като ще излезе на пазара в Северна Америка през 2024 г.


0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Как точно ги разработват сами, като това е префасониран GM? Първите коли на тяхна собствена платформа се очакват 2026 г. и изглежда ще бъдат малки градски колички, а големите изглежда ще останат върху Ultium поне до 2030.
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От honda поне си разработват електромобилите сами, за разлика от toyota която взе на готово разработения от subaru електромобил и само си лепна табелката на него и нарече това първия си електромобил. Сега ще вземе един китайски модел и ще лепне на него табелката си, наричайки го втория електромобил на toyota. Поне да бяха взели нещо от honda, а не от китайците!Например този модел е страхотен.