IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-бавно поевтиняващи коли през 2022 година

Класацията е за автомобили на 3 години и с пробег 58 000 км

Когато купувате нова кола, вероятно не се замисляйте особено как тя ще се амортизира. Въпреки това амортизацията е един от най-големите разходи при притежаване на превозно средство, като то често струва повече от гориво, данъци и обслужване взети заедно. Един автомобил губи голяма част от стойността си през първите няколко години на притежание, така че намирането на такъв, който ще запази висока най-дълго, ще гарантира, че ще получите по-голямата част от парите си обратно, когато решите да го продадете.


10-те най-бавно поевтиняващи автомобила през 2022 година


Обезценяването обаче не е непременно лоша новина. Ако купувате кола втора употреба и избирате внимателно, това може да ви позволи да получите много за парите си, въпреки че на настоящия пазар на употребявани автомобили много модели запазват стойността си за по-дълго време. Това до голяма степен се дължи на дългото време за чакане за нови автомобили поради закъснения при недостиг на чипове.

Британското издание WhatCar? Използва своите данни за остатъчната стойност, за да покаже автомобилите, които ще се амортизират най-малко за три години. Всички цифри се основават на стойността при продажба след пробег от 58 000 км (36 000 мили). В списъка има някои доста екзотични и съответно модели, което е напълно логично.

10-те най-бавно поевтиняващи автомобила през 2022 година (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 6 rate down comment
    JDM fan ( преди 1 година )
    От 10 години карах ленд круизер j150. Купих го нов за 100к с ДДС и преди два месеца го продадох за 60к без ДДС... Освен това спестих и от данък печалба и д-р. Общо още 15%-тоест на мен ми е излязъл под 10 бона за цели 10 години... Сега ще си взимам новият и след още 10 години ще го продам пак. хахаха тия вагчета никога няма да се обезценяват толко бавно... Може би г-класа и ленд круизер j200 са другите две хубави алтернативи. Просто вижте цените нови и сравнявайте... Просто мислете не четете хах
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Тази статия е писана от някой върл почитател на германците от Фолксваген
  • #10
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тези коли струват повече от тристайната ми панелка! Бих купил апартамент за такива пари и да го пусна под наем и да си карам старото CR-V.
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Карам е90 ( преди 1 година )
    Не съм жълт фен. Карам немски копфтор. Искам да ви разкажа една история: Годината е ~ 2008ма. Имам чичо - паралия. Фирмаджия. Както и да е. Купи си той ~ 2008ма чисто нов mercedes cls от изложение в Германия. Струваше нещо от рода на 130 000 лв или дори повече. За няколко години се обезцени безобразно. А е уж по-екзотичен модел. Голяма грешка направи чичето с тоя мерцедес. Да си беше взел Бентли.. Още щеше да държи цена. Та това исках да споделя и стига толкова за немските копфтори.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Achtung ( преди 1 година )
    Малко по-горе им линк и за най-силно обезценяващите се коли за същия пробег(58к) и 3 години. Там са Пежо, Алфа, Фиат, Ауди.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гфжг ( преди 1 година )
    Cayman gt4 rs...оле, много е яка!!! Все някой ще иска да я продаде, но едва ли са много. Доста нов модел е. Номер 6, Сузукито също ми е много любимо, нямат много общо, ама няма значение :)) Възможно и да си прав, не съм попадал на конкретна информация.
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Suzuki ( преди 1 година )
    А къде е Suzuki Jimmy? При него не говорим за намаляване на цената, а за повишаване.
  • #5
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Ами ( преди 1 година )
    в класацията липсват жълтите легени, които се обезцаняват не с години а с часове.
  • #4
    17 rate up comment 0 rate down comment
    dan_60 ( преди 1 година )
    А къде са колите, които ги карат обикновените хора, на тези цените са интересни за малък кръг?
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тоя макан много ме кефи ама няма пари. А в София го карат под път и над път