IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford F-Series Super Duty получи нов V8 мотор и технология за теглене

Това е не само най-мощният, но и най-удобният пикап в историята на модела

Американският производител Ford представи обновения си тежък пикап F-Series Super Duty, моделна година 2023. При него дебютират двигател 6,8L V8, както и нова технология за теглене, с чиято помощ това ке бъде не само най-мощният Super Dutty в историята, но и най-удобният за използване.


Ford F-Series Suoer Duty


Промените във външния вид са минимални, като включват нова решетка на радиатора. Същото важи и за интериора, който почти изцяло повтаря този на пикапа от моделна година 2022. Централната конзола е почти неразличима от това, което беше досега, въпреки че от Ford са обнови волана Super Duty и са добавили 12,0-инчов цифров инструментален приборен панел като опция.

Големите промени са в задвижването. Тежкият пикап получава нов 6,8-литров V8 двигател, който ще се разположи в долната част на гамата. Той е базиран на 7,3-литровия V8 на Godzilla, като от Ford обещава увеличение на въртящия момент при нисък клас спрямо предишния 6,2-литров двигател, използван от модела. За феновете на дизела се предлага и 6,7-литров V8 PowerStroke.


Ford F-Series Suoer Duty


Всеки Super Duty ще използва 10-степенна автоматична трансмисия, а задвижването на всички колела вече е стандартно за версията XLT. За съжаление, Ford не разкриват нито мощността и въртящия момент на двигателите, нито разхода им на гориво, нито товароподемността и възможностите за теглене на пикапа.

От компанията единствено посочват няколко големи технологични допълнения, като се започне с новия хед-ъп дисплей. Освен това, Ford добавя нова технология, за да улесни тегленето, включително подобрената функция Pro Trailer Backup Assist, наречена Pro Trailer Hitch Assist. Тя се активиран с натискане на бутон и Super Duty сам взима правилното решение, за да пусне ремаркето върху теглича.


Още снимки на новия Super Duty на Ford - вижте в галерията:


Добавянето на „мъртви точки“ прави тегленето по-безопасно, а навигационната система вече ще взема предвид размерите на ремаркето и ще начертава само пътища, които могат да превозват широки или високи товари.


0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    JP ( преди 1 година )
    Това е машина, така трябва да бъде!
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А нас нека ни натискат евроначалниците да караме 0,9 кубика (с турбинка) + газ или компютъризирана заводска количка (гордо наричаща се електромобил) за 80-100К + лв., пригодна само за градски условия или максимум до съседното село, но със задължително преспиване там за зареждане с "евтин" европейски ток, произведен от санкционен руски газ...