IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизелов VW Passat влезе в клуб „Един милион километра“

Германец успя да навърти този пробег за малко повече от 20 години

Желанието на всеки шофьор, или поне голяма част от тях, е да има надеждна кола, която да не се поврежда. И колкото повече километри измине, без да му създава грижи, толкова по-добре. За един такъв късметлия информира германският Braunschweiger Zeitung.

 

7a8f1ed0-3691-11ed-afd5-9ae42bd0b071.jpg

 

Лудвиг Фрайхауф (в средата) от град Меле в района на Оснабрюк, Долна Саксония си е купил черен Volkswagen Passat B5 през 2001 г. и от тогава е изминал с него пробег от над 1 милион километра, за който вестникът твърди, че е рекорден.

Дали е така не е толкова важно, по-значимото е, че Фрайхауф уверява, че за повече от две десетилетия не е имал никакви сериозни проблеми с автомобила - 1,9-литров турбодизел. Той допълва, че много често е използвал колата за дълги пътувания и затова са се натрупали толкова много километри. А милионната граница е преминал още през януари тази година.

 

0d33327a-3693-11ed-afd5-9ae42bd0b071.jpg

 

„Никога не съм чупил своя Passat, но също така знаех, че в един момент ще трябва да спра да го карам. Така че е по-добре да го направя сега, когато е все още в добро състояние, отколкото след инцидент или скъп ремонт“, казва Лудвиг Фрайхауф. Същевременно обаче той не иска да се разделя с Passat B5 и смята да го задържи, за да го използва понякога. А също така от време на време досега е предоставял ветерана на Meller Automuseum или местното представителство на Volkswagen като експонат за издръжливост, което може да продължи.

Собственикът не разкрива тайната на тази издръжливост. А трябва да се отбележи, че Volkswagen Passat B5 не се счита за най-надеждното поколение на модела. Седанът се произвежда от 1997 до 2005 г.

 

cd94f3a8-a8b35dd305cc483c3b049d848e09b68e.jpeg

 

След като Лудвиг Фрайхауф е решил да смени своя Volkswagen Passat 1.9 TDI вече си е купил нов електрически кросоувър Volkswagen ID.5. При получаването на електромобила (на първата снимка горе) във Волсбург той позира с двете коли – старата и новата, както и със съпругата си и тяхната дъщеря. Семейството, разбира се, пристигнало във Волфсбург със стария Passat, но преди да сторят това двамата са тествали няколко дни електрическия ID.5.

Фрайхауф допълва, че са много развълнувани от новата кола, защото изживяването при шофиране и функциите според него са страхотни. Фамилията е монтирала в дома си преди няколко месеца фотоволтаична система и стенна кутия за зареждане. И единственото нещо, което им липсвало, е електрическа кола. Сега вече и тя е налична.

 

 

0 от 500