IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци „кръстосаха“ Tesla и Lancia

Резултатът е електромобил с два мотора, развиващи 435 к.с.

Китайската автомобилна индустрия прави всичко възможно за да настигне водещите световни производители, като за целта атакува всички сегменти на пазара. Доказателство за това е първият модел на нова компания с неособено оригиналното име Sport Car.


SC-01


Преди време снимки на тестови прототип на този автомобил се появиха в китайски медии, като тогава се твърдеше, че това е бъдещ модел на един от големите местни производители BYD. Това обаче така и не беше потвърдено, а SC-01, както се казва електромобилът, вече е все по-близо до серийно производство.

Спортното купе се отличава с много нестандартен външен вид, като това се дължи на факта, че в дизайна на екстериора се виждат основни детайли от няколко познати модела. И ако предницата е оригинална, то в профил колата много прилича на Tesla Roadster. Задната част пък до голяма степен повтаря тази на възродената Lancia New Stratos, дело на компанията MAT.


SC-01


Размери на машината са дължина 4085 мм, широчина - 1820 мм и височина 1162 мм. Разстоянието между двете оси е 2500 мм. Снимки на салона все още не са публикувани, но са ясни част от техническите характеристики. Задвижването става с два електромотора със съвкупна мощност от 435 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,9 секунди.

Капацитетът на батерията все още не е разкрит, но пробегът с едно зареждане ще бъде около 500 км. Цените на SC-01, която ще се продава не само в Китай, но и в Япония, стартират от 300 000 юана, което прави около 42 000 долара.


Още снимки на електрическата спортна кола - вижте в галерията:


0 от 500