IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И автомобилите в Русия подлежат на мобилизация

Отказът за предоставяне на превозно средство на военните се наказва с глоба

В период на мобилизация, каквато беше обявена в Русия, за нуждите на армията може да бъде призовано не само цивилното население, но и неговите автомобили. Това е записано в закона за „За мобилизационната подготовка и мобилизацията в Руската федерация“.


Лада Нива


Списъкът с превозни средства, които са подходящи за целите на военните е доста обширен, като включва както серийни автомобили, така и такива със специално оборудване. При мобилизация от собствениците могат да бъдат иззети автобуси, камиони и ремаркета, както и всякаква строителна техника, моторни шейни и АТВ.

Освен това гражданите могат да бъдат задължени да регистрират автомобили от категории M1G и N1G. Първият списък включва такива модели като Suzuki Grand Vitara, Nissan X-Trail, Chevrolet Niva, Mitsubishi Outlander. Втората категория се отнася за всички руски УАЗ или ГАЗ „Собол“.

Изземване на техника в полза на армията без обявяване на военно положение е възможно само от юридически лица. Автомобили на частни собственици по закон могат да се регистрират при обявяване на военно положение в цялата страна. В същото време експерти твърдят, че най-голям интерес за армията все още представляват линейки, влекачи, пожарни коли, както и автомобили за спешна помощ и полиция, а също също така и багери.

За отказ да се изпълни изискването за физически лица се предвиждат глоби в размер от 300 до 500 рубли (10-18 лева по курса на деня). Юридическите лица са изправени пред санкция до 20 000 рубли (700 лева).


0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Рушшия е единствената, която обявява война на др. страна и населението и започва масово да бяга. Така получаваме безаналогови агресори-бежанци.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Даже ... ( преди 1 година )
    и Пепи Шекера подлежи на мобилизация! Стига е кръшкал и се е правил на ****от! ;-)
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    До 3 ( преди 1 година )
    Кой е обявил война на Русия, че да мобилизират така? Въобще Русия във война ли участва? Мислех че се провежда "специална операция".
  • #2
    7 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Навсякъде по света е така при военно положение всичко, което може да се ползва от армията за защита на националните територии подлежи на мобилизация. Съответно собственика ще бъде компенсиран на по-късен етап. Зажното обаче е прпагандата да върви и Русия да се изкара, че прави лоши неща.
  • #1
    8 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И? Да не би другаде да е различно?