IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Завъртях ключа, но стартерът не работи: каква е причината за проблема

Вижте защо това важно за автомобила устройство може да излезе от строя

Най-важната част от стартера е този бендикс или наречен още изпреварващ съединител. Необходимо е да се изравнят скоростите на зацепените валове. Когато ключът се завърти в положение "старт", релето изхвърля бендикса напред, той се зацепва със зъбното колело на маховика, завърта коляновия вал и стартира двигателя. Каква може да е причината, ако стартерът не си върши работата, ви разказваме сега.

1. Мълчание

Вариант първи - пълна тишина изпод капака на колата при опит за запалване. Най-често се придружава и от липсата на светване на лампите на таблото. Ако случаят е такъв, най-вероятно проблемът е в акумулатора на автомобила. Всичко, което трябва да направите, е да заредите батерията или в краен случай да използвате така наречения "бустер".


стартер


2. Слабо бръмчене

Вариант две. При завъртане на ключа на "старт" под капака на колата започва да се чува слабо жужене. Коляновия вал не се върти, въпреки че всички светлини на таблото светят. В този случай проблемът най-вероятно е свързан с неизправност на релето на стартера. Бендиксът не се изхвърля, което означава, че въртящото се зъбно колело не може да зацепи маховика. В този случай ще трябва да смените електрическото реле.


стартер


3. Силно дрънчене

Третият вариант е неизправност на стартера. Силно скърцане или силен шум от жужене под капака може да означава проблеми с конструкцията на лагера на стартера. Заслужава да се отбележи, че това е най-честата повреда на стартерите в съвременните автомобили. Механизмът не фиксира вала, което кара съединителя да се върти, издавайки силни звуци. Преди повреда шумът от стартера започва да се появява предварително. Затова е по-добре да не отлагате проверката и ремонта.


стартер


4. Щракане

Вариант четири. Ако под капака чуете не дрънкане или бръмчене, а характерни щракания и двигателят не реагира по никакъв начин на опита за стартиране, тогава най-вероятно проблемът е в късо съединение на един от захранващите проводници. Най-често това се случва поради изгорели контакти или проникване на влага. В допълнение към подмяната на окабеляването се препоръчва основно почистване на клемите на акумулатора от оксиди.


0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    оня с фотоволтаиците нещо се изгуби слънцето не свети на неговата улица няма ток за интернета че и нафтата скъпа за генератор мъка
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма да е само в Германия да изключват зарядни. В цяла Европа ще е така. Представям си да ти свърши тока да отбиеш да най-близката зарядна, там да има опашка за зареждане и да са спрели тока и никой да не може да зареди. Голям купон ще е особено зимата и особено да си тръгнал на дълъг път в чужбина. Честито на ба-лъ-ци-те с електрокари. Ще си ги карат само градско, ако има ток, а ако няма с градския. Да си пр-оЗд не е лесно и да дадеш една торба с пари за купчина желязо с батерии и ел.мотор.
  • #3
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    1-ви, коя е тая електричка без копче? Как стартираш захранването и електромотора? С телепатия или по друг начин? А знаеш ли, че в зап. Европа е вече лукс да караш електрокар. Излиза по-скъпо отколкото, ако си с конвенционален ДВГ. Предвиждат се и ограничения зимата за зареждането на електрички, заради предстоящата енергийна криза и липсата на електричество. В Германия казаха, че при липса на ток първо ще бъдат изключвани всички зарядни станции и ще има режим на тока за домакинствата. Така, че...
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    До Ключа ( преди 1 година )
    Имаме служебен електрически Голф, 2020 г., пали се с ключ, който се върти. Пита се, колата ли е стара, ние ли зме бедни, или на теб ти липсва сиво вещество?
  • #1
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Ключа ( преди 1 година )
    Ако колата ти има ключ който се върти проблемът е че е стара. Ако колата ти има копче или най-добре и това да няма и да е електричка най-добре. Не е скъпо , ти си беден.