IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche вкарва 200 000 коли в сервизите

Проблемът с фаровете засяга 4 модела на марката

Германската компания Porsche изтегля близо 200 000 автомобила в сервизите си заради проблеми с фаровете, съобщава Carscoops. Още през май автомобилният производител откри, че на някои превозни средства липсват уплътнителните капачки, които покриват механизма за нивелиране на фаровете. След анализ се оказа, че неизправността е глобална, като проблемът може да засегне 193 259 спортни коли, кросоувъри и седани Cayman S, Macan, Cayenne и Panamera, произведени между 2002 и 2019 г.


Porsche


Причината за масовото изтегляне е възможното несъответствие на автомобилите Porsche с федералните стандарти за безопасност на САЩ. В случай на неволна намеса в регулирането на фаровете, късите светлини могат да заслепят насрещните водачи, което е недопустимо.

Собствениците на засегнатите автомобили ще бъдат уведомени за това, кога да посетят сервиз на германската марка. Отстраняването на неизправности е просто - механиците ще проверят фаровете и ще добавят уплътнителна капачка върху механизма за регулиране на фаровете.


Porsche


За Porsche настоящото изтегляне е вече третата глобална сервизна кампания за по-малко от петнадесет месеца. По-рано тази година автомобилният производител беше принуден да привика за ремонт моделите от семейството 718, както и първия електромобил на марката - Taycan.

0 от 500