IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S Plaid или Bugatti Chiron – кой е по-бърз?

Двата невероятни автомобила се състезават на драг (ВИДЕО)

На света няма друга кола като Bugatti Chiron. Той е скъп, мощен и рядък, като представлява най-доброто от двигателя с вътрешно горене. Ново видео на YouTube-канала DragTimes обаче показва може ли хиперколата да се справи с мощната Tesla Model S Plaid в драг-състезание.


Bugatti Chiron vs Tesla Model S Plaid


Под капака на Chiron е поставен 8,0-литров W16 с 4 турбини, който развива 1500 к.с. и 1600 Нм въртящ момент. Задвижването към четирите колела се осъществява със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

На свой ред, Tesla Model S Plaid е с по-малка мощност, като трите електромотора развиват 1020 к.с. Задвижването е към четирите колела, но електромобилът е по-тежък с 226 кг от своя съперник в случая. Теглото обаче не оказва сериозно влияние на резултатите.



Нито една от двете наистина невероятни коли не печели убедително, но все пак има краен победител в двубоя, който се състои от 5 старта. При първия Tesla тръгва по-добре и въпреки че Chiron намалява разликата в края, успехът е за електромобила. Във втората надпревара Bugatti потегля отлично и печели.

В третия и последен старт от място Model S записва втората си победа. Следват две състезания с потегляне от движение, в които електромобилът отново е победител, като във второто надбягване разликата на финала е минимална. И крайният резултат е 4:1 в полза на Tesla.

Снимка и видео: DragTimes / YouTube

0 от 500