IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои пилоти от Формула 1 притежават Ferrari?

В частните колекции на много от състезателите има перли на италианската марка

Голямата награда на Италия на пистата „Монца“ този уикенд дава възможност на хиляди фенове на отбора на Ferrari да подкрепят Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. Двамата, между другото, са големи любителите на колите на марката не само заради професията и тима, за който карат, но и извън състезанията. И не пропускат възможност да покажат моделите на италианския производител, присъстващи в личната им колекция.


Ferrari - Формула 1


Като пилоти на Ferrari Шарл и Карлос трябва да карат коли на марката. Затова и по-интересно обаче е дали другите пилоти в световния шампионат имат автомобили с емблемата на галопиращ жребец? Някои от тях са минали през отбора от Маранело, а други може тепърва да се окажат там, така че е интересно да се разбере и тяхното отношение към колите на италианската марка.

Никак не е лесно обаче да се намери достоверна информация за частните колекции на пилоти (както и на всяка друга знаменитост) и техните социални канали не винаги трябва да се вземат предвид. Пилотите от Формула 1 използват Instagram и Facebook с голямо внимание, ограничавайки максимално публикации, които могат да ги поставят в лоша светлина пред работодателите им. В крайна сметка бихте ли си представили Люис Хамилтън да споделя история зад волана на своето Ferrari?

Следователно списъкът, който ще видите сега, не е официално потвърден, но претендира да е истински. От него излиза, че 11 от общо 20 пилоти, участващи в световния шампионат на Формула 1, имат поне една кола на Ferrari в личния си гараж.

Кои пилоти от Формула 1 карат Ferrari извън пистата (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500