IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мистерия – състезателна кола отново се движи по магистрала в Чехия

За втори път полицията не може да установи кой кара колата (ВИДЕО)

Чехия никога не е била домакин на състезание от Формула 1, но за втори път състезателна кола в цветовете на Ferrari е заснета да се движи по магистрала D4 между градовете Прибрам и Добриш, съобщи idnes.cz. И доказателството за това е видео, на което на обществен път се вижда Dallara GP2, боядисан в цветовете на Ferrari. През 2008-2010 г. такива автомобили се състезаваха в серията GP2, която се счита за последната стъпка преди Формула 1 (сега шампионатът е преименуван на Формула 2).

 

298800379_2215551838622272_7989367074043860535_n

 

Мистерията как този състезателен автомобил се е озовал там все още е неразгадана, но това не се случва за първи път в Чехия. Първия е през септември 2018 г., когато се появи видео, но което се предполага, че същият болид е заснет да се движи по същата магистрала в Централна Чехия.

Тогава полицията помоли за помощ обществото и издири пилота, който се оказва 45-годишен мъж, но той избегна наказание. Защото не е бил спрян за проверка, а наличието на шлем на главата не позволява да се докаже със сигурност, че именно той е управлявал машината. Така смелчагата е избегнал наказание от 6 месеца до 1 година без шофьорска книжка и поне 10 000 евро глоба. Но също така болидът не е бил иззет от властите

 

JAH7dfb67_oidiiformulekterseprohnlpodlniciD4_1

 

 За състезателни автомобили не е разрешено да се движат по пътищата. Тези специализирани машини не отговарят на стандартните технически характеристики и могат да се управляват само на състезателни писти. Другото е нарушение на Закона за движение по пътищата.

Според информацията състезателната кола изглежда е почит към Ferrari F2004, което беше използвано от Михаел Шумахер през сезон 2004 г. На предишното видео се вижда и номер 7 на машината, което според изданието е отбелязване на седемте световни титли на Шуми, последната от която е именно през 2004 г. с Ferrari F2004. От idnes допълват, че който и да е пилотът, със сигурност е достатъчно смел да излезе отново на открито. И да, той все още носи каска, която крие самоличността му...

 

 

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Станчо куфара ( преди 1 година )
    Супер това е ferrari и всичко останало е назад
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Шиш ( преди 1 година )
    Това е лудото съветско джудже. Само то има подходящите размери.
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Сее1 че Stig e станал да подкара малко?
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Фен на БМВ ( преди 1 година )
    Иван Димитров, айде издири го по регистрацията ..
  • #8
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Иван Димитров ( преди 1 година )
    В Германия такива "неустановени" си ги лекуват много успешно! Първата стъпка е по регистрация. Втората е ако откажеш , че си ти - посочваш кой е бил , а това вече е свидетелско показание , валидно за пред съда. - просто нали!
  • #7
    0 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Поредният комплексиран клош, който търси как да изкара някое юро от клипчета в туб-а.
  • #6
    18 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това въобще не е F1 кола! При тези обороти и шум, никой не може да го следва с обикновена кола. Бугати и Ламбо са супер коли, но нямат нищо общо с F1. Иначе ме кефи пича!
  • #5
    17 rate up comment 2 rate down comment
    ganchev ( преди 1 година )
    АутоМедия, това не е автомобил от Формула 1, нито е Ферари. Това е Dallara GP2/08.
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Бугатито е на чеха, който вдигна над 400 км/ч на аутобана, в Германия. Където искаха да го съдят. Може и болида да е негов.
  • #3
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Ха ха ( преди 1 година )
    Смятайте, какви обществени пътища има в Чехия щам болид от Ф 1 се движи без проблем па тях. Тук максимум 200м.и ако не забие нос в някой трап ще го паркират в спалнята в Банкя. Няма да се кара защото пилота е твърде дебел. Най-много някоя "манекенка" или "синоптичка" да го използва за тренажор преди сеанса!