IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

24-годишен мошеник изкара милиони с обещания за Ferrari

Мъжът се представял за клиент на марката и продавал реда си за ексклузивни модели

В света на милионерите нищо не се цени повече от ексклузивността. Често богатите хора са готови да платят двойно, само и само да станат собственици на уникални автомобили. От този факт се възползва 24-годишен мъж, който е измамил наивни състоятелни американци, че ще им достави суперавтомобили Ferrari Monza SP1 и SP2, съобщи The Drive.

 

ferrari-monza-sp1-and-sp2

 

Историята на модерния Остап Бендер започва през 2018 г., когато млад мъж на име Даниел Лесин се появява от нищото в общността на „богатите и успешни“ в Ню Джърси. Той твърди, че баща му е олигарх, а самият той има собствен бизнес с часовници, което като цяло му позволява да води безгрижен начин на живот и да колекционира скъпи автомобили.

Лесин става чест посетител на срещи, дискусии и други събития, организирани от собственици на ексклузивни спортни коли. Той пръска пари, но много повече разказва. И всички са сигурни, че младият плейбой е в списъка на най-обичаните клиенти на Ferrari.

 

Dan-lesin

 

Ето защо, когато италианската компания обявява пускането на ограничена серия на суперавтомобилите Ferrari Monza SP1 и SP2, Лесин обещава да осигури няколко бройки. Срещу един милион долара той „благородно“ отстъпва своето място в списъка за новото Ferrari и така на много хора. Никой не се усъмнява и така следва 4 години чакане. След като колите обаче така и не идват, Даниел Лесин, за който не се съобщава от каква националност е, арестуван.

Измамата е разкрита едва през 2021 г., когато започва разследване. ФБР разполага с данни за три случая, но подозира, че всъщност жертвите може да са много повече. В крайна сметка не всички богати хора искат да разкриват, че са попаднали на стръвта на млад измамник. След като Лесин е арестуван, родителите му дори нямат пари, за да го пуснат под гаранция преди делото.

 

 

0 от 500