IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan се отказва от „женски“ модел заради ниско търсене

Японците спират продажбите на March на вътрешния пазар

Nissan ще премахне субкомпактния хечбек March от гамата си в Япония в близко бъдеще. Сегашното поколение на модела в каросерия с пет врати се доставя на вътрешния пазар в завършен вид от Тайланд от 2010 г. Извън Страната на изгряващото слънце автомобилът е известен като Micra, като и там бъдещето му е под сериозна въпросителна.


Nissan March


Последните бройка от хечбека вече са слезли от поточната линия на завода в Тайланд, така че запасите ще бъдат продадени на вътрешния пазар в близко бъдеще. Извън Япония Nissan March ще продължи да се продава в шест страни.

Според Японската асоциация на дилърите на автомобили само 8800 субкомпактни автомобила са намерили своите нови собственици в страната миналата година. Например от Note, който сравним по размери, през 2021 година са продадени 90 000 бройки.

Nissan произвежда March от 1982 г. За четири десетилетия в страната са продадени повече от 2,5 милиона хечбека. Освен с ниското търсене, отказът от продажба на модела се свързва и с решението на японската марка да се преориентира към производството на електрически превозни средства. До 2030 г. марката планира да пусне 15 нови електрически автомобила.

По същата причина преди това Nissan се отказа от производството на компактния кросоувър Rogue Sport, който в Европа е известен под името Qashqai.


0 от 500