IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейският Nissan X-Trail получи турбомотор и стана хибрид

И трите версии на кросоувъра за Стария континент са електрифицирани

Четвъртото поколение на кросоувъра Nissan X-Trail официално дебютира на европейския пазар, където клиентите ще могат да избират между 3 задвижвания, като всички те са електрифицирани. Едното от със 12-волтов стартер-генератор, а другите две – plug-in хибриди. Освен това, кросоувърът ще се предлага във варианти с 5 или 7 места, както и с доста богато оборудване.


Nissan X-Trail


След като последователно беше представен в САЩ и Япония новият Nissan X-Trail най-после стигна и до Стария континент. Четвъртата генерация на автомобила е вторият модел в гамата на марката с хибридна инсталация e-Power, която комбинира 1,5-литров турбодвигател с един или два електромотора.

Вариантът с предно предаване развива 204 к.с. и и 330 Нм, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 8 секунди. При версията със задвижване на четирите колела конските сили за 213, а времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч е 7,2 секунди. И в двата случая двигателят с вътрешно горене и променлива компресия не е свързан с колелата, а работа само като генератор.


Nissan X-Trail


Подобно техническо решение има редица предимства, категорични са от Nissan. Основното е ниският разход на гориво, който при двата хибрида е между 5,8 и 6,5 л/100 км. Освен това, при скорост от 40 км/ч шумът в купето е с 8 децибела по-нисък от този на конвенционалните автомобили.

В гамата на европейския X-Trail има и 1,5-литров турбомотор със 163 к.с. и 300 Нм, комбиниран с 12-волтов стартер-генератор. Той работи със системата „старт-стоп“, като добавя още 6 к.с. Тази версия е с най-лоша динамика – 9,6 секунди от 0 до 100 км/ч, но пък има най-висока максимална скорост – 200 км/ч. При хибридите тя 170-180 км/ч.


Nissan X-Trail


В Европа четвъртият X-Trail се предлага със салон за пет или седем места. Оборудването на модела включва мултимедийната система NissanConnect с 12,3-инчов екран, head-up дисплей и полуавтопилот ProPILOT. За да припомня японския произход на марката, фонът на цифровия инструментален панел (12,3-инчов) е направен в стила на традиционните стъклени панели Kiriko.

Поръчки за модела на повечето пазари в Европа вече се приемат, като цените стартират от малко над 36 000 евро.


Още снимки на европейския Nissan X-Trail - вижте в галерията:

Снимки: Nissan


0 от 500