IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е колата на бъдещето според Ford?

Fordzilla Hypervan е футуристично бъги за дюни и града

Това е Fordzilla Hypervan - модернизирана концепция на електрическо бъги за дюни, което обаче може да се използва и в града. Проектирана е от Кейу Денг, студент по автомобилен дизайн, фокусиран в това как авангардни технологии и изкуство могат да се слеят в транспортни решения на бъдещето, информира autoevolution.

 

fordzilla-dune-buggy

 

Ще видим ли някой ден такива коли по улиците на градовете? Вероятно, но няма да е скоро и то по много причини. Но пък впечатляват с визия. Fordzilla Hypervan също се фокусира върху естетиката.

Този продукт на Team Fordzilla е превозно средство с възможности за офроуд, както и състезателни и градски елементи. Целта на Fordzilla Hypervan е „да бъде вълнуващо превозно средство за игри и изживяване, което представя ново поколение на марката Ford“.

 

fordzilla-hypervan-6

 

Защо Ford? От 2019 г. американската компания има собствено подразделение за електронни спортове - Team Fordzilla. Отборът включва повече от 40 играчи от различни европейски страни, включително Франция, Германия, Италия, Испания, Великобритания. И те не се конкурират само в състезателни симулации. От Ford непрекъснато изследват дигиталните и реалните взаимоотношения и вярват, че игрите могат да помогнат за оформянето на начина, по който всички ние ще се движим в бъдеще - за работа или за удоволствие, като пътници и шофьори.

Fordzilla Hypervan е с аеродинамична каросерия и изцяло стъклени врати с крила на чайка, които допълват предното стъкло и панорамния стъклен покрив, придавайки на автомобила усещане за простор. Задната част на двуместната машина е повдигната малко по-високо от предната, за да се постигне максимална притискаща сила. Това би помогнало колата да остане залепена за асфалта при високи скорости.

 

fordzilla-dune-buggy-2

 

Дизайнът на електрическото бъги е вдъхновен от научната фантастика и включва почти влечугоподобна форма с масивни гуми и голям просвет. Влечугоподобната тема е видима в целия дизайн на концепцията - с матовия черен цвят, сочещ към влиянието на дизайна на Godzilla. Други дизайнерски елементи, които си струва да се споменат, са специалното място за резервна гума отзад и седалките за водача и пътника, които изглеждат идеални за пътуване из града.

 

fordzilla-dune-buggy-3

 

Дали автомобилният пазар се нуждае от по-компактни офроуд превозни средства, които биха могли да се използват и за лесно придвижване през градския трафик? Само бъдещето ще покаже дали тази футуристична концепция на Ford има смисъл и може ли да отговори на действителното търсене на пазара.

 

 

0 от 500