fallback

Вижте Toyota Corolla, която е изминала половин милион километра

Този автомобил е каран всеки ден в продължение на 53 години

Японски медии публикуваха историята на 77-годишен местен жител на име Асада Шого. През 1969 г. тогавашният 24-годишен мъж харчи две пълни заплати, за да си купи E10 Toyota Corolla. Оттогава собственикът кара колата всеки ден, като за 53 години тя е изминала 563 000 км, което е сравнимо с 14 обиколки на света.

След като купува колата, Асада Шого я използва колата както за всекидневни пътувания, така и за да прави впечатление пред жените. Така благодарение на своята Corolla японецът се запознава с бъдещата си съпруга, с която след това отива на сватбено пътешествие. В същата кола мъжът закара жена си в болницата за раждането на дъщеря им.  Любопитното е, че години по-късно историята се повтаря, като със същата кола от болницата е изписана дъщеря му, след като е родила внучката на собственика на автомобила.

След 53 години тази Corolla е изминала 563 000 километра. Въпреки огромния пробег, колата е в отлично състояние. Собственикът каза, че през цялото това време е ремонтирал колата само с оригинални резервни части, които понякога трябвало да чакат по няколко месеца за тях.

Повече от половин век по-късно мъжът решава да отдаде почит на семейното возило, като изпраща колата в музея на японската марка, който ще отвори врати през 2024 г.

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    А иначе като километри не е нищо особено - по 10,6 хиляди километра на година което е средно по 29 км на ден. И аз карам горе-долу по толкова през последните години, като смятам че почти не карам автомобил, защото отдавна съм навъртял първия си милион, защото понякога ми се събираха по два глокса от поне 150 км единия по няколко пъти в седмицата.
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Не знам защо въобще се набляга на километрите, като те въобще не са впечатляващи в случая. Лично аз съм впечатлен повече от годините, през които е използван този автомобил. Съвременните пластмасови автомобили ще са се разпаднали дори просто да бяха стояли 53 години.
fallback
Последни