IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Два автовоза с Лади изгоряха в Толиати

Колите са от новата продукция на завода, който работи на пълни обороти

Два автовоза с Lada изгоряха в района на завода на АвтоВАЗ в Толиати, съобщиха руските медии. На платформите е имало по 8 чисто нови Lada Granta и Niva, шест от тях са напълно унищожени, но има и спасени.

 

fire11

 

Пожарът е възникнал на паркинг, като няма пострадали хора, съобщи пресслужбата на Главната дирекция на Министерството на извънредните ситуации за Самарска област. Сигналът за пожара е получен в ранни зори и е потушен за около час. Все още няма информация за причините.

Вероятно това са едни от първите готови бройки след възобновяването на работата на АвтоВАЗ, който от тази седмица работи с пълния си капацитет. През юни всички служители имаха 4-дневна работна седмица заради недостиг на електронни компоненти, а вече ще се работи 6 дни с плаващ почивен, информира президентът на АвтоВАЗ – Максим Соколов.

 

vaz_catalogue_notes-file_-120545-840

 

Той твърди, че интересът към колите е голям благодарение на държавна програма за облекчено кредитиране и от началото на есента ще се отворят допълнителни поточни линии. АвтоВАЗ притежава производствени площадки в Толиати и Ижевск, а в гамата на Lada са моделите Vesta, Xray, Largus, Granta и Niva. Според автомобилния производител миналата година общите му продажби възлизат на 350,7 хиляди машини.

Соколов допълва, че за по-малко от 3 месеца компанията е създала специална версия на Granta, която е по-малко зависима от вносни компоненти. И сега този модел е оборудван стандартно с обичайните опции за безопасност и комфорт - въздушни възглавници, система Era-Glonass, климатик и др. Производството на всъдеходи от семейството Niva - Legend и Travel, също е рестартирано.

 

 

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Факт ( преди 1 година )
    Пак някой е пешил
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тия са като Тойота - направи електромобил, защото в Калифорния всеки производител трябва да продава минимално количество, но прави всичко възможно да не го продава, като дори обяви изтегляне на всички бройки заради падащи гуми, което може и да е измислен дефект. А руснаците, след като Путин им е наредил да произвеждат, сигурно са произвели някакви ламарини без оборудване, а после са ги запалили, за да не се разбере. Така простият народ си мисли, че нещо се произвежда, просто лош късмет.
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Алекс ( преди 1 година )
    Тъкмо потенциалните купувачи ще си купят автомобил вместо "ЛАДА".
  • #2
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Москвича ( преди 1 година )
    Отложиха мъките на няколко човека!
  • #1
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Якишен Моторишен ( преди 1 година )
    Дай боже все повече такива новини!