IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Липсата на части за Ford се видя чак от Космоса

Компанията складира непълни пикапи Super Duty на паркинги

Заради недостига на части и допълнително оборудване американският производител Ford е принуден да трупа непълни тежки пикапи Super Duty на паркинги в Кентъки и вече има толкова много от тях, че те се виждат чак от Космоса.


Ford


Изданието The Drive публикува сателитни снимки. На тях се виждат огромен брой машини, от които липсват основни детайли. Те са трупат на паркинга на Kentucky Speedway е на около час от завода за пикапи Super Duty. Според информациите, компанията не може да намери решение на проблема, който е причинен от липсата на микрочипове.

Кризата засяга най-вече тежките пикапи на Ford - от F-350 до F-550. От Ford потвърждават, че са принудени да съхраняват полуготови автомобили в очакване на увеличение на доставките, но не уточняват бройката на засегнатите автомобили, както и какви точно части липсват.


Ford


Това не се случва за първи път – през миналата пролет пикапи от същите модели отново можеха да се видят на сателитни изображения, като тогава колите бяха дори повече. Не е ясно обаче кога Ford ще се справи със ситуацията, като е ясно, че засега компанията ще продължи да изпраща пикапите на паркинга.

Не само Ford е изправен пред проблеми поради недостиг на микроелектроника. Например, в началото на август стана известно, че Toyota трябва да спира производството заради същия проблем. По тази причина японската компанията е пропуснала 42% от предвидената оперативна печалба.


0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Спокойно, светът да продължава да си затваря очите и когато Китай акостира в Тайван ще правим като фред флинстоун