IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Луксозни автомобили на руснаци задръстиха летището в Хелзинки

Финландия ще ограничава влизането на туристи от съседската държава

Десетки, ако не и стотици, луксозни автомобили с руски номера заемат ежедневно местата за паркиране на летището в Хелзинки. Преобладаващата част от техните собственици пристигат в столицата на Финландия само, за да се прехвърлят на самолет и да отлетят към други страни в Европа, съобщава autoevolution.

 

russian-luxury-cars-flock-at-the-helsinki-airport-but-arent-welcome-196727_1.jpg

 

Необходим само един поглед около паркинга на летище Хелзинки, за да забележите десетки, ако не и стотици, автомобили от висок клас с руски номера, включително Bentley, новия седан Mercedes-Benz S-Class и Porsche 911 Turbo S.

Финландия все още остава един от ключовите транзитни маршрути за руските туристи, които искат да пътуват в европейска посока. В тази връзка в Европа нараства недоволството от визовата политика на Финландия. ЕС затвори въздушното си пространство за руски самолети след войната в Украйна, принуждавайки всеки руснак, който желае да пътува до Европа, да пресече границата или да използва обходни маршрути, използвайки незападни авиокомпании.

Откакто руските анти-COVID ограничения изтекоха в средата на юли, броят на руските туристи, използващи Финландия като транзитна точка за достъп до Европа, рязко нарасна. Според проучване на финландската гранична охрана през август около 2/3 от руснаците пресичат източната граница на Финландия с шенгенска виза, издадена от държава, различна от Финландия - Унгария, Испания, Италия, Австрия, Гърция, Испания....

„Мнозина видяха това като заобикаляне на режима на санкции. В момента на летището в Хелзинки има много туристи от Русия“, каза външният министър Пека Хаависто, говорейки за транзитния туризъм.

Европа призовава Финландия да затегне правата за влизане на туристи от Русия, които използват Хелзинки като транзитен пункт. Северната страна възнамерява да повдигне този въпрос на следващата среща на външните министри на ЕС в Чехия. Финландия заяви миналата седмица, че ще ограничи 10 пъти броя на туристическите визи, издавани на руски граждани от 1 септември. Причината е недоволство от свободното движение на руснаци на фона на военните действия.

 

 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Бордертаун
  • #3
    22 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Що им е на мужиците да ходят по европата ? Нали бай Ботокс им е казал , че живеят в рая .,. да си стоят в тайгата ! Кво ще правят в тая гадна Европа , че толкова напират за нея ?
  • #2
    23 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    чемодан вокзал самольот масква сибир за всички които преливат от чувства към евразийските цености
  • #1
    6 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз не разбирам истерията на някои страни срещу руснаците щом искат да си дават парите за Европа нека не ги спират така или иначе парите от тях могат да се ползват в подкрепа на Украйна каквото искат да си мислят важното е че с действията си допринасят за Европа пък щом е толкова важно кой подкрепя войната тогава да ограничат визите само тези на над 35 години защото по проучванията там повечето млади са против войната а най-единодушна подкрепа за войната има при пенсионерите...