IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz връща V8 мотора в гамата си на основни пазари

Заради проблеми с доставките продажбата на някои модели беше прекратена

Германският производител Mercedes-Benz обяви, че връща в гамата си 4,0-литровия туин-турбо V8 двигател, който се поставя на модификациите с индекс 63. Компанията беше спряла продажбата на автомобили с този мотор заради проблеми с доставките, но те вече са решени. Така агрегатът ще се поставя на автомобилите, моделна година 2023.


Mercedes-AMG V8


От Mercedes-Benz посочват, че са дали приоритет върху спазването на „различни глобални, външни и вътрешни изисквания“, както и няколко други фактора, включително, но не само, предизвикателства във веригата на доставки.

Говорител на компанията потвърди, че вече се приемат поръчки за модификации с индекс 63 за голям брой модели, сред които е и нов Mercedes-AMG SL63. На клиентите се предлагат още Mercedes-AMG C63 S Coupe, Mercedes-AMG C63 S Cabriolet, Mercedes-AMG E63 S (седан и комби), Mercedes-AMG G63, Mercedes-AMG GLS63, Mercedes-AMG GLE63 S, Mercedes-AMG GLE63 S Coupe, Mercedes-AMG GT63 (4 врати), Mercedes-AMG GT63 S, Mercedes-AMG SL63.

Mercedes-Benz посочва и някои от цените на модели, като те са леко увеличени за пазарите, на които V8 се завръща. В компанията са убедени, че проблемите с производството и доставките на задвижващия агрегат са останали в миналото и изоставането в производството на модели с този мотор бързо ще бъде наваксано.


0 от 500