IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли тава за печене да замени картера?

Необичайното приспособление беше открито на 52-годишен Volkswagen

Преди години често можеха да се видят какви ли не приспособления по автомобилите, чиято цел е да спестят пари от ремонт на собственика. Повечето от тях, разбира са, са забранени, тъй като не отговарят на конструкцията на превозното средство и то става опасно както за возещите си в него, така и за останалите участници в движение.


картер - тава


Дори в наши дни обаче някои шофьори продължават да използат подобен подход, като един от последните примери е от провинция Южен Хесен в Германия. Там полицейски патрул спира за проверка ретро-автомобил на Volkswagen. Служителите на реда не могат да повярват на очите си, след като виждат, че вместо картер 52-годишната кола има тава за печене. С помощта на жици тя е закрепена, за за улавя изтичащото масло.

В самия съд има малко смазка и това не позволява на полицаите да пренебрегнат случващото се. От една страна, маслото, изхвърлено от тавата за печене при завиване, спиране или по друг начин, може да замърси и да направи пътя хлъзгав, а от друга страна, ако самият съд, който просто прикрепен към кабелите, падне на пътното платно, това може да има опасни последици за движещите се отзад превозни средства, особено ако това са мотоциклети. Освен това, няма как да бъде пренебрегнат и екологичния ефект от разлятото моторното масло.

Полицейските служители първо са информирали шофьора на олдтаймера за тези потенциални опасности и след това са му позволи да закара автомобила си предпазливо до близък адрес. Собственикът е длъжен в рамките на няколко дни да докаже, че неизправността е отстранена и превозното средство отговаря на техническите изисквания.
 
Снимка: Polizei Südhessen 


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Едва ли е вярно, като знаем строгите изисквания на прегледите в Германия. Няма как да е минала преглед с тава.
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като малък играехме на счупен телефон, "автора" и той нещо подобно. Статията преписвана , превеждана, съчинявана ....
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Стига глупости, колата най-вероятно има теч на масло и този човечец така е закърпил положението, да не тече на пътя. Иначе тия дето са писали статията да обяснят как маслената помпа помпи от тази тава да върне маслото в двигателя.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пвинция Южен Хесен е все да напишеш Област Южна София. Такова нещо няма. За да го спрат и да го преглдат и отдлу, значи е имало и други проблеми по колата, но принципно така се прави - откриват проблем, пишат ти една червена бележка и срок да се отстранят, ако ли не и те спрат пак, колата на трупчета.