IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi официално обяви, че влиза във Формула 1

Задвижващите системи ще се проектират и произвеждат в Германия

Германският автомобилен производител Audi официално обяви, че ще участва в най-елитния автомобилен шампионат – Формула 1, от 2026 г. Това стана на специална пресконференция преди състезанието за Голямата награда на Белгия този уикенд.


Audi F1


Компанията от Инголщад ще влезе във Формула 1 при промяната на техническите правила, които влизат в сила след по-малко от 4 години. Крайната цел на Формула 1 е да стане въглеродно неутрална до края на десетилетието, което е в съответствие със стратегията на Audi.

Моторният спорт е неразделна част от ДНК-то на Audi - коментира Маркус Дюйсман, председател на Управителния съвет на Audi. - Формула 1 е едновременно глобална сцена за нашата марка и изключително предизвикателно поле за развитие. Комбинацията от висока производителност и конкуренция винаги е двигател на иновациите на технологии в нашата индустрия. С новите правила сега е подходящият момент да се включим. В крайна сметка и Формула 1, и Audi преследват ясни цели за устойчивост.”

От компанията поясниха, че виждат огромен маркетингов потенциал във Формула 1, тъй като събитията в неговия календар са сред най-популярните в света. Само през 2021 г. повече от 1,5 милиарда телевизионни зрители са гледали състезания от шампионата, чиято популярност продължава да расте на пазари като Китай и САЩ, ключови региони за Audi.

Засега липсва информация за партньора на Audi във Формула 1, въпреки твърденията, че това ще бъде тимът на Sauber. Сделка между двете страни ще даде подкрепа на заводско ниво на Sauber за първи път, откакто BMW напусна Формула 1 в края на 2009 г. От Audi обявиха, че официално съобщение за това с кой отбор ще работят ще бъде публикувано преди края на годината.

Прес-съобщението на автомобилния производител също така включва информация за силовия агрегат на Audi за Формула 1. Той ще се произвежда в Audi Sport’s Competence Center Motorsport в Нойбург (Германия). Съоръжението вече разполага с тестови стендове за тестване на F1 двигатели, като в момента се извършват допълнителни подготовки, за да се изпълнят изискванията за разработване на задвижващи системи, отговарящи на всички правила.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Rear wheel drive onl ( преди 1 година )
    Дано разберат тайната на недозавиването най-после.
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Шопо ( преди 1 година )
    А масквичУ когИ ще влаа у формулата ?
  • #2
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Нрмецкии дурак ( преди 1 година )
    Чакат да им направят правилята по техните критерии за да са най подготвени и да бият лакто Мерседес.А Мерседес се отдръпват за да печели друг немски отбор.Немският картел е налице.
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Нрмецкии дурак ( преди 1 година )
    Чакат да им направят правилята по техните критерии за да са най подготвени и да бият лакто Мерседес.А Мерседес се отдръпват за да печели друг немски ***.Немският картрл е налице.