IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Golf R отпразнува 20-годишнина с рекорд на „Нюрбургринг“

Юбилейната версия на хот-хеча подобри предишното постижение с 4 секунди

Специалната версия на Volkswagen Golf R - „20 Years“ 2022, може да струва повече от BMW 5-Series в Германия, но това не е без причина. В края на краищата срещу тази пари купувачът получава най-бързия Volkswagen R на „Нюрбургринг“.


VW Golf R 20 Years


Поне това показват хронометрите, след като хот-хечът подобри постижението на стандартния Golf R с близо 4 секунди. Времето, записано от юбилейната версия на Северната дъга, е 7:47.31 минути, което си е доста впечатляващо постижение.

И то не се дължи само на уменията на водача, но и на оборудването на този Golf R, който разполага със задвижване на четирите колела, пакет R-Performance и система R-Performance Torque Vectoring.


VW Golf R 20 Years


Вече е известно, че стандартната мощност на двигателя е 333 к.с. - с 13 к.с. повече от тази на последното поколение на модела. Това, заедно с оптимизирана динамика, позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди и развиване на максимална скорост от 270 кч/ч.

От Volkswagen разкриха и някои дребни „трикове“, използвани за постигане на новия рекорд на Северната дъга. Водачът е избрал допълнителен „специален“ профил на шофиране (също нова е опцията „дрифт“), като обиколката му започна с летящ старт. На някои участъци от пистата хот-хечът е развил скорости от 240 и 265 км/ч.


Още снимки от поставянето на рекорда - вижте в галерията:

Снимки: Volkswagen


0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    пари ( преди 1 година )
    Това е колекционерска кола - купуваш я и я вкарваш в гараж за 15-20 години, след което я продаваш за доста повече. Не е за ежедневна употреба.