IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо 33-годишен VW Golf се продава по-скъпо от ново BMW M3

Хечбекът с пробег от 175 000 км е оценен на 80 000 британски лири

Любопитна обява за продажба на употребяван автомобили се появи във Великобритания - 33-годишен Volkswagen Golf II с пробег от 175 000 км търси своя нов собственик срещу невероятните 80 000 лири (94 460 евро). За сравнение, новото BMW M3 Competition в Обединеното кралство може да бъде закупено за 78 200 лири (92 312 евро).


VW Golf G60 Limited


Тайната на стария „Голф“ е проста – той е част от специалната серията G60 Limited. Тя излиза в края на 80-те години, като е разработена от подразделението за моторни спортове на Volkswagen. А нейният тираж е от едва 71 бройки.

Идеята на инженерите на VW Motorsport е да създадат „вълк в овча кожа“ - бърз автомобил без външни модификации. За основа служи богато оборудваният Golf Syncro с пет врати със съединител на задния мост, а под капака е монтиран 16-клапанов двигател 1.8 с турбокомпресор. Моторът с 4 цилиндъра развива 210 к.с. и 452 Нм, като тягата се предала чрез 5-степенна механична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,8 секунди, а максималната скорост е 225 км/ч.


VW Golf G60 Limited


Според VW Motorsport, при дебюта си специалното издание G60 Limited е най-бързият „пътен“ автомобил на марката, достъпен за частни клиенти. Продаваният графитено-сив хечбек е номер 16 (от общо 71). Хечбекът има серво-управление, централно заключване, отопляеми предни седалки, кожен салон, бордови компютър и др.

В обявата се казва, че за повече тридесет години колата е преминала през „пълно обновяване до много висок стандарт“, ауспухът е сменен, а стандартните джанти са отстъпили място на продукт на BBS. Посочва се още, Golf G60 Limited е „един от най-редките и най-търсените автомобили на Volkswagen“. За сравнение, новият Volkswagen Golf R във Великобритания е почти наполовина по-евтин - от 42 200 лири.


Още снимки на 33-годишния хот-хеч - вижте в галерията:

Снимки: 4starclassics.com

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дарак ама струва една капа пари . *** на времето ги преправяше ту с турбо ту с някоя атмосферка .И сега дарак .Кой е имал акъл след още 7,8 год. ще изкара някоя стотинка.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 1 година )
    Не е турбокомпресор а просто компресор по немско му наречен G-lader(спираловиден) който е по различен от тези които се слагат на мерцедеси и Хамериканските бегачки
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    G60 не е с турбо! Отделно е страшно чуплив! Дарак...
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    пФФФ ( преди 1 година )
    Навремето един такъв го нарязахме за скрап. И то да беше само той.... Колко ценни коли сме нарязали и аз не знам. Но тогава времената бяха други и никой не е предполагал че така ще се развият нещата че тия вехти бараки да струват толкова много в бъдеще. Тога бегачки имаше колкото искаш. Идваха блъснати и потрошени на килограм пък на нас ни трябват бързи пари да се върти оборота. Мисля че и едно М3 Е30 нарязахме. Сега като видя колко струват реставрирани ми става лошо.
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Истинските коли , истинските жени и всички останали истински неща са скъпи! Много скъпи. Не става въпрос само за пари.....
  • #7
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    И по скъпи ще стават тия коли. Защото са истински и предлагат чиста радост, тръпка и изискват умения и смелост да се карат по ръба. Защото фаровете са стъклени, има копчета и лостчета има 3 *** пряко свързани към това което се управлява, има окачване което не те лъже за сцеплението и настилката, абе има колата КОСМИ по гърдите, разбирате ли. Не изгладена напудрена, еко скопена, мека и джендеро удобна. Като я караш ти казва всичко за себе си. Чустваш я , овладяваш я постепенно, радваш се
  • #6
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Margehay ( преди 1 година )
    Километража му е с разместени цифри и всеки знае че това е признак че е пипан,освен това че е някаква мижава серия го прави ценен само за Баланите с този четири цилиндров мотор с турбо.Ама ако има баланс с пари да го взема
  • #5
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Защото ( преди 1 година )
    Нали видяхте Аудито от катастрофата преди няколко дни как се разцепи на две!При гоуфчето как го споменават в коментарите няма как да стане!Айде късмет на пътя и умната!
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    ФiН-ФЭНь_BM1ГЛАДБАХ! ( преди 1 година )
    Обърнете спец. фнимание на ЦЕНАта на новото Г0УФ4Е в UK = 42 200 паунда, което преобразувано в нашта местна парична единица прави = малко под 95 ХИЛКИ в БГН. Ама тия са го направили бая 3ЛАТЕН и по-ЦЕНЕН от даймънд туй мижавично Г0УФ4Е!!!
  • #3
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Ами ( преди 1 година )
    Защото всеки по-запазен 30 годишен голф е много повече автомобил от съвременната ширпотреба.