IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ФБР също ще използва електромобили

Ford Mustang Mach-E вече постъпи на служба в Бюрото

Електрическият кросоувър Ford Mustang Mach-E в момента се използва от редица полицейски управления в САЩ, а сега вече той ще започне да „служи“ и на ФБР. Това става ясно от публикация в Reddit, в която има снимка на първия електромобил в историята на службата.


Ford Mustang Mach-E - FBI


Всъщност, фактът, че първата електрическа кола на ФБР е именно на Ford, не е изненада, тъй като моделите на американския производител доминират в държавните паркове в САЩ от години. През 90-те и 2000-те години на миналия век те залагаха основно на Ford Crown Victoria, който в началото на 2010 г. беше заменен от Taurus. На свой ред този модел по-късно отстъпи място на SUV - Explorer.

Сега идва редът на Mach-E е следващият на опашката. За правоприлагащите органи електромобилите имат много смисъл, тъй като те предлагат по-ниски разходи, съчетани с висока производителност. Полицейските управления, например, обикновено избират AWD Mach-E с удължен пробег, който може да ускори от 0 до 60 мили в час (97 км/ч) само за 4,8 секунди.

В момента обаче потребителите не могат да поръчат нито една версия на Mach-E. И четирите нива на оборудване - Select, Premium, Route 1 и GT, са напълно разпродадени за 2022 г. Продължаващият недостиг на полупроводници означава, че търсенето продължава да е по-голямо от предлагането, но все пак Ford успява да поддържа прилични нива на производство на електромобила.

„В момента произвеждаме около 2000 Mach E на седмица в завода ни в Мексико. Търсенето очевидно надвишава това и когато сменим завода си следващата година, ще увеличим производството на около 4000 на седица“, коментира вицепрезидентът на Ford – Лиза Дрейк, която отговаря за електрическите модели на концерна.

0 от 500